καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Ιουλίου 2015
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιον.   Αυγ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και η ηγεσία του ΚΚΕ

Posted by redship στο 20 Ιουλίου , 2015


 

 

Γράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος

Από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ειδικότερα από τότε που αυτή η κρίση εκδηλώθηκε με κρίση χρεοκοπίας στην Ελλάδα, η ηγεσία του ΚΚΕ, δειλά στην αρχή αλλά με μεγαλύτερη συνέπεια στη συνέχεια επέλεξε τον δικό της τρόπο υποστήριξης της θέσης για παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Η θέση αυτή στο γενικότερο περίγραμμά της εκφράζεται ως εξής:

 

Μια θέση και μια συκοφαντία

α. Η οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα εκπορεύεται από την αστική τάξη- αν όχι στο σύνολο από τμήματά της- ή εξυπηρετεί αποκλειστικά μόνο αυτή εφόσον δεν έχει προηγηθεί αλλαγή του κοινωνικού καθεστώτος. Επομένως, καμία συζήτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα εφόσον αυτό δεν είναι η απόφαση και το αποτέλεσμα μιας σοσιαλιστικής επανάστασης.

β. Χωρίς σοσιαλιστική επανάσταση η παραμονή στο ευρώ ή η επιστροφή στη δραχμή είναι εξίσου αντιλαϊκές λύσεις. Συνεπώς δεν έχει νόημα να απασχολεί το λαό το ζήτημα του νομίσματος και οι όροι με τους οποίους θα γίνει η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αν αυτό δεν συνοδεύεται με προσχώρηση του στην επανάσταση και με την δυνατότητα του να την πραγματοποιήσει.

γ) Τελευταία, η ηγεσία του ΚΚΕ προσχώρησε με εντυπωσιακή ευκολία στη θέση της κυβέρνησης ότι όσοι επιδιώκουν την επιστροφή στη δραχμή ταυτίζονται με το σχέδιο Σόιμπλε, δηλαδή με το σχέδιο και τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου.

 

Διαζύγιο από το Μαρξισμό

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Στο όνομα μιας δήθεν καθαρής εργατικής – επαναστατικής θέσης, η ηγεσία του ΚΚΕ προτιμά τα πράγματα να μείνουν ως έχουν και η χώρα να μην αποχωριστεί το ευρώ ενώ ανερυθρίαστα συκοφαντεί, ως συμβιβασμένη με τον ταξικό εχθρό και τον διεθνή ιμπεριαλισμό, όλη την αριστερά που αγωνίζεται κατά της πολιτικής των μνημονίων και αναζητεί μέσα από τη ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ το δρόμο για βαθύτερες κοινωνικές αλλαγές στην προοπτική του σοσιαλισμού.

Είναι σωστή μαρξιστικά και έντιμη επαναστατικά αυτή η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ; Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η ηγεσία αυτή παραβλέπει επιδεικτικά μια βασική αρχή του μαρξισμού την οποία ο Λένιν συμπύκνωνε σε τούτη τη φράση: «Οι δάσκαλοι του σοσιαλισμού δεν μιλούσαν του κάκου για ολόκληρη μεταβατική περίοδο από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και δεν υπογράμμιζαν στα χαμένα ‘‘τα μακρόχρονα κοιλοπονήματα’’ της νέας κοινωνίας, και αυτή η νέα κοινωνία αποτελεί και πάλι μια αφηρημένη έννοια, που δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά με άλλον τρόπο, παρά με μια σειρά ποικιλόμορφες, ατελείς, συγκεκριμένες προσπάθειες να δημιουργηθεί τούτο ή εκείνο το σοσιαλιστικό κράτος» (Λένιν: Άπαντα, τόμος 43ος, σελ. 212).

Η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται τα κοιλοπονήματα της παλιάς κοινωνίας από την οποία θα προκύψει η καινούργια, αρνείται δηλαδή οποιαδήποτε προσπάθεια μετάβασης και εμφανίζει τον σοσιαλισμό ως ένα έτοιμο καλοφτιαγμένο κουστουμάκι που μόλις το φορέσει ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί απ’ όλα τα δεινά του. Το κήρυγμά της δεν διαφέρει απ’ αυτό των παπάδων. Εκείνοι διακηρύσσουν: «Μετανοείτε για να κληρονομήσετέ την Βασιλεία των ουρανών». Και η ηγεσία του ΚΚΕ βροντοφωνάζει: «Αγωνιστείτε μόνο για τον σοσιαλισμό γιατί εκεί βρίσκεται η λύση όλων των προβλημάτων σας».

Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή ηγεσία έχει βουτήξει ολόκληρο το ΚΚΕ στα νερά της μεταφυσικής καθιστώντας εντελώς ανίκανο να ανταποκριθεί στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. Αλλά αυτό είναι μόνο το θεωρητικό σκέλος της καταστροφής του. Το πρακτικό είναι ακόμη πιο οδυνηρό.

 

Όταν, στην πράξη, τα βρίσκεις με τον ταξικό εχθρό

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό που εκφράζει η επίσημη γραμμή του ΚΚΕ; Αφού χωρίς σοσιαλιστική επανάσταση δεν έχει νόημα να μιλάμε για αλλαγή νομίσματος και έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, μια διαχείριση των πραγμάτων πρέπει να γίνει. Να την κάνουν οι άλλοι λέει το ΚΚΕ. Εμείς δεν ανακατευόμαστε. Ωραία, αλλά για χώρες χρεοκοπημένες σαν την Ελλάδα η διαχείριση της παραμονής στο ευρώ δεν σημαίνει τίποτε άλλο από μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, τρόικες και σκληρά ανελέητα αντιλαϊκά μέτρα. Όλα αυτά να τα κάνουν οι άλλοι λέει το ΚΚΕ. Θαυμάσια. Τα κάνουν. Το ΚΚΕ, όμως τι κάνει: Τους καταγγέλλει ότι χρεοκοπούν, λεηλατούν και γονατίσουν το λαό!!! Ταυτόχρονα καλεί σε συσπείρωση δυνάμεων γύρω από το πρόγραμμα της σοσιαλιστικής επανάστασης: «Η ανασύνταξη του κινήματος- διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη της Κυριακής 19-6-2015– μπορεί να γίνει μόνο με γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Απαιτεί να ηττηθούν, τόσο οι σημαιοφόροι του ευρώ όσο και οι σημαιοφόροι της δραχμής που συσκοτίζουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, της εργατικής τάξης. Απαιτεί να προβληθεί πλατιά ο άλλος δρόμος που έγκαιρα, με σαφήνεια προσδιόρισε το ΚΚΕ με το Πρόγραμμά του. Ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Όλο αυτό δεν μοιάζει με μοίρασμα ρόλων; Όλοι μαζί, η αστική τάξη, τα κόμματά της και η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζουν- ο καθένας με τον τρόπο του- την παραμονή στο ευρώ. Από εκεί και μετά η ενότητα φαινομενικά διασπάται. Οι άλλοι υπογράφουν τα μνημόνια, ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, λεηλατούν το λαό και το ΚΚΕ τους καταγγέλλει χωρίς όμως να προσφέρει καμία λύση. Η επανάσταση που διακηρύσσει είναι απροσδιόριστη χρονικά στην υλοποίησή της- κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα έρθει. Συνεπώς, ο εργαζόμενος λαός στο παρών του και στο ορατό του μέλλον είναι υποχρεωμένος να μένει εγκλωβισμένος στην κρατούσα κατάσταση με τις ευλογίες των αυτοαποκαλούμενων επαναστατών. Άλλωστε κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος να μην αντιλαμβάνεται πως ακόμη κι αν ήταν δυνατόν η επανάσταση να επικρατήσει αύριο το πρωί, η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα δεν θα ήταν ποτέ άμεση και η απόδοση της σοσιαλιστικής επιλογής- αν δεν εξελισσόταν σε μία περιπέτεια- θα ήθελε πολύ χρόνο- για να γίνει ορατή.

 

Ο σοσιαλισμός και τα κηρύγματα

Υποθέτουμε πως το κήρυγμα της ηγεσίας του ΚΚΕ κερδίζει την πλειοψηφία του λαού. Η σοσιαλιστική επανάσταση επικρατεί αύριο και έχει τεράστια λαϊκή στήριξη. Η νέα εξουσία αμέσως βγάζει τη χώρα από το ευρώ, της ευρωζώνη και την ΕΕ. Σπάει τους δεσμούς με τον ιμπεριαλισμό ολοκληρωτικά και επιχειρεί να πάρει μια σειρά μέτρα: Διαγράφεται το χρέος με μια απόφαση. Κοινωνικοποιούνται (;!) τα συγκεντρωμένα μονοπώλια και επιβάλλεται κεντρικός σχεδιασμός. Οι δανειστές απαντούν: «Εντάξει κύριοι. Εσείς διαγράψατε το χρέος αλλά εμείς όχι. Για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω κατάσχουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σας στο εξωτερικό μαζί με τις όποιες εξαγωγές κάνετε ή θα επιχειρήσετε να κάνετε». Πως θα απαντήσει σ’ αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ που γυροφέρνει δεξιά και αριστερά το ετοιμοπαράδοτο σοσιαλιστικό κουστουμάκι;

Η σοσιαλιστική Ελλάδα έχει ανάγκη από εισαγωγές, σε πρώτες ύλες, καύσιμα, φάρμακα, μηχανές, τεχνολογικά προϊόντα, είδη πλατιάς κατανάλωσης. Καταρχήν πρέπει να δουλέψει η παραγωγή και να ζήσει ο λαός. Οι καπιταλιστές του εξωτερικού είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα και να μας τα φέρουν ως την πόρτα μας. Λεφτά ζητάνε. Σκληρό συνάλλαγμα και μάλιστα πολύ. Τι θα κάνουν οι φωστήρες του ΚΚΕ που διαφημίζουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο; Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι με απλούς οικονομικούς όρους της αγοράς και χωρίς καμία επέμβαση ο ιμπεριαλισμός θα πνίξει την επανάσταση στην κούνια της; Δεν σκέφτονται το ακόμη χειρότερο σενάριο ότι με αυτούς τους απλούς όρους της αγοράς η επανάσταση σε μερικές εβδομάδες- μη μπορώντας να εξασφαλίσει στο λαό τα στοιχειώδη- θα μετατραπεί στη χειρότερη αντεπανάσταση της ιστορίας;

Η επανάσταση και ο σοσιαλισμός δεν είναι συνταγές για την κουζίνα του μέλλοντος, δεν είναι παραμύθια για μικρά παιδιά όπου όλοι ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα. Δεν είναι ευχολόγιο, ούτε κυριακάτικο κήρυγμα από άμβωνος. Αυτά είναι η κατασυκοφάντηση και ο εξευτελισμός της επανάστασης.

Έγραφε ο Λένιν: «Ο καθένας ξέρει ότι ο επιστημονικός σοσιαλισμός δεν χάραξε ποτέ κανενός είδους προοπτικές για το μέλλον: περιορίστηκε στην ανάλυση του σύγχρονου αστικού καθεστώτος, στη μελέτη των τάσεων εξέλιξης της κεφαλαιοκρατικής κοινωνικής οργάνωσης, και τίποτε περισσότερο» (Άπαντα: τόμ. 1ος, σελ. 185» Και πρόσθετε: «Ο σοσιαλισμός δεν δημιουργείται με διατάγματα από τα πάνω. Το πνεύμα του είναι ξένο προς το μηχανικό υπαλληλικό – γραφειοκρατικό πνεύμα. Ο ζωντανός, δημιουργικός σοσιαλισμός είναι δημιούργημα των ίδιων των λαϊκών μαζών (Άπαντα, τόμ. 35ος, σελ. 57). Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν ασχολείσαι με την πραγματικότητα, αν δεν την μελετάς και δεν εμβαθύνεις πάνω σ’ αυτήν, αν από τώρα δεν χαράσσεις τους δρόμους προς τον σοσιαλισμό μέσα από την διεκδίκηση λύσεων στα άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα των μαζών, αν δεν προσεγγίζεις το σοσιαλισμό μέσα από συγκρούσεις και ρήξεις με το σύστημα, αν δεν αποδέχεσαι τους μεταβατικούς δρόμους με όλο το δαιδαλώδες και το πολύπλοκο που τους χαρακτηρίζει, αν δεν επιχειρήσεις να πάρεις νέους δρόμους, να βρεθείς σε αδιέξοδο και να ξαναγυρίσεις πίσω για να βρεις το καλύτερο μονοπάτι που σε βγάζει μπροστά, κοινωνική επανάσταση δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ.

Advertisements

27 Σχόλια to “Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και η ηγεσία του ΚΚΕ”

 1. ΣΑΚΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ said

  ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ
  ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ E MAIL!!

  • redship said

   φιλε μου εσυ πρεπει να δηλωσεις οτι δεν επιθυμεις να λαμβανεις email οσο δε για τη στροφη του καραβιου που λες , καποιοι αλλοι εχουν κοψει καθε δεσμο με την επανασταση και το σοσιαλισμο και οσο για τον ορο κομμουνιστης να σου θυμισω τα λογια του αντωνη αμπατιελου
   «Oταν ακούτε κάποιον και αυτοαποκαλείται «κομμουνιστής» να τρέχετε μακρυά .Εκατοντάδες και χιλιάδες στα ξερονήσια και τις φυλακές δεν τολμήσαμε ΠΟΤΕ να προφέρουμε αυτή τη λέξη για τους εαυτούς μας !
   Γιατί ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είναι τίτλος τιμής που στον δίνει πρώτα η κοινωνία και το κίνημα ,ο λαός δηλαδή και μετά το Κόμμα ,και αφού κλείσεις τα μάτια για πάντα »

   • Ανώνυμος said

    πρεπει να ντρεπεσαι…λυπαμαι για τον κατηφορο σου και την καταντια σου

   • redship said

    ντροπη πρεπει να νιωθουν αυτοι που αλλα λενε εξω στα πηγαδακια και αλλα στις κοβες τους , αυτοι που δεν εχουν το θαρρος να μιλησουνε στα ισα μεσα στα οργανα τους και λειτουργουν υποχθονια με αποτελεσμα να κοβουν και να ραβουν οι» επαγγελματιες » κομμουνιστες και να τους δινουν και καμια θεση στο γραφειο της κοβας για τις «υπηρεσιες» τους ,
    ντροπη πρεπει να νιωθουν αυτοι που ανακοινωνουν διαγραφες μεσα στα αστικα λεωφορεια και εντελως αντικαταστατικα, ντροπη να νιωθουν αυτοι που κουβαλανε κοσμο στα σωματεια και προωθουν τον εαυτο τους σε βαρος συντροφων που δινουν τη ζωη τους για να στηθουν τα σωματεια μονο και μονο να το παιζουν «παραγοντες», ντροπη πρεπει να νιωθουν αυτοι που θελουν το ΚΚΕ να λειτουργει σαν α.ε , αυτοι που θελουν το κομμα κατι αλλο απο αυτο που πρεπει να ειναι και εκμεταλευονται την πιστη και τον ποθο χιλιαδων μελων και φιλων, αγνων κομμουνιστων για να περασουν τα σχεδια που μεταλλασουν το ΚΚΕ σε κατι αλλο .
    αυτοι να λυπουνται για τον κατηφορα και την καταντια τους » συντροφε» που ακομα και εδω γραφεις οπως εμαθες , ανωνυμα .
    εκτιμω πραγματικα τους φιλους του μπολγκ που λενε στα ισα οτι δεν θελουν να εχουν σχεση με αυτο( το μπλογκ) γιατι δεν τους εκφραζει πλεον αλλα επιθεσεις απο» συντροφους» που γνωριζω και με γνωριζουν να γραφουν με αυτο τον τροπο δεν το ανεχομαι και μπορω και παραπανω με στοιχεια να τους αποδειξω οτι δεν τιμουν τον τιτλο του κομμουνιστη

  • Ανώνυμος said

   Καταρχην μη βαζεις στο στομα σου τον Αμπατιελο και μην αυτοπροσδιοριζεσαι κομμουνιστης..αυτον τον τιτλο δεν τον αξιζεις …!!! απαντησε καλυτερα το σουρτα φερτα που ειχες το προηγουμενο διαστημα με τα φιλαρακια σου στις συγκεντρωσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μοιραζοντας φυλλαδια και προσπαθωντας να πεισετε τον κοσμο να ψηφισει το » οχι » του Συριζα…και τολμας ακομα να μιλας ;;;…ντροπη ρε και παλι ντροπη..!!! οσο για τα συμπερασματα σου για τους σ/φους και το ΚΚΕ ποτε τα εβγαλες ;;; στα τρια χρονια περαντζαδας σου απο το ΚΚΕ ;; Και μια ενημερωση για τους φιλους του κομματος που διαβαζουν το συγκεκριμενο μπλοκ…το »’ κοκκινο » καραβι αλλαξε ρωτα και μπαταρησε…ας το αφησουμε λοιπον στην μοναξια του μαζι με τα φιλαρακια του εργαιτκου αγωνα και τα υπολοιπα φραξιονιστικα υπολειματα…!!!

   • redship said

    δεν ηξερα οτι θα επρεπε να παρω αδεια για να αναφερθω στον αμπατιελο και για το πως θα αυτοπροσδιοριζομαι … ζηταω ταπεινα συγγνωμη
    μαλλον δεν πηρατε χαμπαρι οτι οι καιροι που κουνουσατε το δαχτυλο πανω απο τα μελη και τους φιλους του ΚΚΕ εχουν περασει ανεπιστρεπτι
    οσο για τα σουρτα φερτα και τα λοιπα μαλλον εκανες εισαγωγη καινουργιων ανεμιστηρων και θελεις να δεις ποσα κιλα λασπη μπορουν να πεταξουν
    προφανως με τετοια επιχειριματα πεισατε για την διαγραφη μας ( λειτουργωντας αντικαταστατικα) και φροντισατε να μην παραβρεθουμε ….. αξιοι
    περαντζαδα τα πεντε χρονια μελους, τα εφτα στην κνε και παντα διπλα στο κομμα , η κατρακυλα σταματημο δεν εχει και δεν σκοπευω να συνεχισω στο βουρκο που εχεις περιελθει

  • Γκεόργκυ Ζούκωφ said

   http://laikhexousia.blogspot.com/2015/01/blog-post_25.html

   Kι επειδη ημουν αυτικοος μαρτυς της αποστροφης του τιμημενου σ.Αντωνη το 82(και μαλλον απο εμενα κυκλοφορησε στο διαδυκτιο ) ,απορω ΓΙΑΤΙ την επικαλεισαι αφου ΔΕΝ καταλαβες γρι απ οτι ειπε ο ναυτεργατης και μαλιστα ρητα : «….ο λαός δηλαδή και μετά το Κόμμα » …
   Αληθεια σε σενα και τον Πετροπουλο ΠΟΙΟ κομμα θα σας τον δωσει τον τιτλο ?
   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΤΕ ?
   αυτο με το οποιο πηρατε διαζυγιο δια παντως -οχι λογω της διαγραφης σας – αλλα κυριως λογω της μετα στασης σας ?
   ΟΙ κομμουνιστες τα προβληματα τα λυνουν ΕΝΤΟΣ του κομματος και αν τυχει και βρεθουν εκτος περιφρουρουν 10 φορες περσοτερο το κομμα και παντως δεν κανουν διαδυκτιακο φραξιονισμο

   κι επειδη μιλας και για καταντια …»δεν το ανεχομαι και μπορω και παραπανω με στοιχεια να τους αποδειξω οτι δεν τιμουν τον τιτλο του κομμουνιστη» …..στα «μανταλακια» συντροφους εβγαζε ο Μανιαδακης

   • redship said

    επειδη ησουν αυτηκοος μαρτυς του Αντωνη Αμπατιελου προφανως εχεις και το μονοπωλιο της εξηγησης των λεγομενων , νεα οπτικη των πραγματων!!!!!
    τοτε θα σου πω πως το ειπε ο Ραφαηλιδης » εκτος του Κομμουνιστικου Κομματος μπορεις να συναντησεις κομμουνιστες ,μεσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεις
    να συναντησεις κομμουνιστες, κομματικους αλλα και φασιστες»
    οσο για τον τιτλο του κομμουνιστη ας σου τον δωσει πρωτα σ εσενα ο λαος και για μενα βλεπουμε μετα
    οντως οι κομμουνιστες τα προβληματα τα λυνουν μεσα στο κομμα με την προυποθεση να λειτουργουν οι κομματικες οργανωσεις και να αναπτυσσεται διαλογος και προβληματισμος και οχι να λειτουργουν σαν φερεφωνα ……………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    και μιας και αναφερθηκες στον μανιαδακη πηγαινε το και λιγο παρακατω για να συναντησεις τους Τυριμους

   • Γκεορκυ Ζουκωφ said

    Ημουν βεβαιος οτι θα απαντουσες ετσι ,
    oποιωσδηποτε σεβοταν εστω και ελαχιστα τον εαυτο του ,θα απεφευγε να απαντησει ..

   • redship said

    φιλε μου ζουκωφ ο καιρος που κουνουσατε το δαχτυλο σε οποιον ειχε αλλη αποψη για καποιο θεμα » Αληθεια σε σενα και τον Πετροπουλο ΠΟΙΟ κομμα θα σας τον δωσει τον τιτλο ?
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΤΕ ?
    αυτο με το οποιο πηρατε διαζυγιο δια παντως -οχι λογω της διαγραφης σας – αλλα κυριως λογω της μετα στασης σας ? » εχει περασει ανεπιστρεπτι
    και εννοειται οταν δεχομαι προσωπικες επιθεσεις θα απαντω γιατι πρωτα απ ολα σεβομαι τον εαυτο μου , και δεν επιτρεπω σε κανενα να λασπολογει
    σε βαρος μου
    και αυτο με την βεβαιοτητα και συ και οι αλλοι στο κομμα που λενε » τα λεγαμε εμεις » δειτε το λιγο , γιατι τωρα τελευταια πολλους προφητες αρχισε να βγαζει το κομμα

 2. Ανώνυμος said

  TI ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΕΠΑΨΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΚΕ;

  ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ Η ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΝΜΗΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  ΕΞΟΔΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.

  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

  ΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΧΑΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΕΦΕΡΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΧΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 3. Ανώνυμος said

  ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

 4. Ανώνυμος said

  ΜΑ ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ;

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 5. Ο κ. Πετρόπουλος πρεσβεύει ότι η δραχμή από μόνη της θα αλλάξει τα πράγματα. Δεν μας λέει όμως για ποιον και προς τα πού θ’ αλλάξουν. Η ταπεινή μου άποψη είναι πως τα πράγματα θ’ αλλάξουν θριαμβευτικά προς το καλύτερο π.χ. για τους εξαγωγείς ελληνικών προϊοντων. Κι αυτοί δεν είναι εργάτες, υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες. Νομιμοποιούμαι λοιπόν να συμπεράνω ότι ο κ. Πετρόπουλος κόπτεται υπερασπιζόμενος συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα απ’ τα οποία κάτι μπόλικο θα ωφεληθεί κι ο ίδιος; Ναι, νομιμοποιούμαι.

  Ο κ. Πετρόπουλος κάνει μια σειρά χειρισμούς για να παρουσιάσει την πολιτική τού ΚΚΕ άλλη από αυτή που πραγματικά είναι. Γιατί το κάνει αυτό. Από άγνοια; Δεν γνωρίζει την πολιτική τού ΚΚΕ και μας ξεφουρνίζει ό,τι τού ‘ρχεται στο κεφάλι, που …τυχαίνει να είναι αντιγραφή τής μαυροκίτρινης προπαγάνδας των πάσης φύσης θιασωτών τού καπιταλισμού;;; Μα και ο πιο ανενημέρωτος, πριν ξεστομίσει οτιδήποτε εναντίον άλλου, συγκρατείται μέχρι να ενημερωθεί, ακριβώς γιατί δεν διακινδυνεύει να εξευτελιστεί.
  Ο κ. Πετρόπουλος όμως, δεν φαίνεται να νοιάζεται για το αν θα λαβωθεί το φιλότιμό του. Για το αν δηλαδή εξευτελίζεται με αυτά που γράφει. Αντίθετα φέρεται σαν τον βρεγμένο που εκ των πραγμάτων δεν φοβάται τη βροχή… Νομιμοποιούμαι λοιπόν να συμπεράνω ότι εμφανίζεται σαν κοινός προβοκάτορας που γουστάρει και την ξεφτίλα του; Ναι, νομιμοποιούμαι.

  Όσο για την ουσία ευρώ-δραχμής δεν καταπιάνομαι, διότι απάντησε ήδη με λίγα λόγια ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ.
  Εξάλλου είναι θέμα που έχει εξαντλήσει σε ανάλυση πολλές φορές το ΚΚΕ, κι είναι γνωστό στους ανθρώπους κάθε γωνιάς τής χώρας.

  Τέλος, δεν λυπάμαι που το redship ξέβαψε και κατάντησε ροζship… Άλλωστε, καθείς εφ’ ω ετάχθη κι αλίμονο αν στενοχωριόμουν για τον καθένα που τρομοκρατημένος απ’ την αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση αποφασίζει να συνθηκολογήσει με τον καπιταλισμό μπας και σώσει το τομάρι του.
  Κι ούτε ήξερα ή γνωρίζω σε ποιον ανήκει αυτό το ροζship.
  Απλά, αν έχει κάποια ανάρτηση που προκαλεί το ενδιαφέρον μου θετικά ή αρνητικά, σχολιάζω. Σαφέστατα δε, δεν έχω προσωπικές διαφορές με τον όποιο συγγραφέα τού ροζship, αφού κανέναν δεν γνωρίζω. Πολιτικοκοινωνικές διαφορές όμως, όπως στην προκείμενη με τον κ. Πετρόπουλο, δεν γίνεται να μην έχω, πολύ δε περισσότερο που με αυτά που γράφει στρέφεται ενάντια σ’ εμένα, στα παιδιά μου, στο εγγόνι μου. Που στρέφεται εντέλει ενάντια στην εργατική τάξη και στ’ άλλα λαϊκά στρώματα, στρεφόμενος στην πρωτοπορία τής εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμμάτων, ήτοι ενάντια στο ΚΚΕ.
  Είναι επομένως υποχρέωση και δικαίωμά μου να τσακίζω απόψεις, τακτικές και τακτικισμούς που υπηρετούν τους εχθρούς μου, τους εχθρούς των παιδιών μου, τους εχθρούς τού εγγονού μου.

  • Και συγνώμη που ξέχασα να υπογράψω το σχόλιό μου.

   Καλή Γκέλμπεση – συγγραφέας

  • redship said

   αν και δεν μπαινω στη διαδικασια να απαντω στις τοποθετησης εκτος και αν προκειτε για προσωπικες επιθεσεις, θα το κανω σε σας κυρια Γκελμπεση γιατι και το αρθρο
   διαστρεβλωνετε και προσωπικη επιθεση κανετε.
   πουθενα το αρθρο δεν πρεσβευει τη δραχμη απο μονη της
   » όλη την αριστερά που αγωνίζεται κατά της πολιτικής των μνημονίων και αναζητεί μέσα από τη ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ το δρόμο για βαθύτερες κοινωνικές αλλαγές στην προοπτική του σοσιαλισμού.»
   οποτε δεν νομιμοποιηστε να καταληξετε στο συμπερασμα οτι το αρθρο κοπτεται για συγκεκριμενα μεγαλοσυμφεροντα. ειναι εντελως ακυρος ο συλλογισμος σας.

   ας δουμε τη θεση του ΚΚΕ που λετε οτι διαστρεβλωνεται στο αρθρο απο αυτη που πραγματικα ειναι
   το ΚΚΕ στο δημοψηφισμα ζητησε απο το λαο να ψηφιση ακυρο ή διπλο οχι οπως ελεγε, στην πορεια πριν το δημοψηφισμα αρχισε να αλλαζει ο χαρακτηρας του ερωτηματος και κατεληξε να ειναι ναι ή οχι στα μνημονια( και αυτο δεν ειναι αυθερετο συμπερασμα καθως και η ηγεσια του ΚΚΕ σημερα το επικαλειται)
   και καταφερες σαν κομμα να χαρισεις το ΟΧΙ αυτο του λαου που ειχε εντονα ταξικα χαρακτηριστικα στο συριζα . και ετσι επετρεψες στο συριζα να κοβει και να ραβει με αυτο το ΟΧΙ που εσυ αρνηθηκες και συνεχιζεις να παιρνεις θεση εναντια στη θεληση του λαου, και ετσι σε μια νυχτα το ΟΧΙ εγινε ΝΑΙ και τωρα βγαινεις και το καταγγελεις ενω με τη θεση σου το πριμοδοτουσες ( το ΝΑΙ). η παραμονη στην ΕΕ και στην ευρωζωνη σημαινει μνημονια διαρκειας και συ σαν κομμα εισαι στη γωνια (λογω της θεσης σου) , ενω το ΟΧΙ και η επιστροφη σε αλλο νομισμα δεν ξερεις τι θα επιφερει ποσο μαλλον αν επαιρνες θεση υπερ του ΟΧΙ και μεσα στο λαο διαμορφωνες διαφορετικες ισορροπιες δουλευοντας αυτο το ΟΧΙ και εξηγοντας στον κοσμο την αναγκαιοτητα για αντικαπιταλιστικο μετωπο με προοπτικη το σοσιαλισμο .
   το αποτελεσμα του ΟΧΙ καταφερε μεσα σε μερικες μερες να δειξει στο λαο αυτο που χρονια του ελεγες για τον οπορτουνισμο του συριζα και δεν καταφερνες να τον πεισεις , αλλα εσυ σαν κομμα δεν ενδιαφερεσε για μετωπα και σταδια και το μονο που λες οτι η λυση ειναι στο σοσιαλισμο χωρις να προσδιοριζεις πως θα βαδισεις προς αυτον εκτος και αν πιστευεις οτι μια μερα θα ξημερωση με σοσιαλισμο οποτε αυτο παραπεμπει σε θρησκεια.
   το ΚΚΕ λοιπον τι κανει ; καλει τον κοσμο σε πορειες , καταγγελει μνημονια , παιρνει πλεον θεση υπερ του ευρω σε σχεσει με το αλλο νομισμα και ο λαος συνεχιζει να υποφερει και εδω σας ρωταω προσωπικα ποιος εχει συνθηκολογησει με τον καπιταλισμο εγω ή εσεις για να σωσει το τομαρι του ; οντως ο καθεις εφ΄ω εταχθει.
   και ετσι λοιπον » ο εργαζόμενος λαός στο παρών του και στο ορατό του μέλλον είναι υποχρεωμένος να μένει εγκλωβισμένος στην κρατούσα κατάσταση με τις ευλογίες των αυτοαποκαλούμενων επαναστατών. Άλλωστε κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος να μην αντιλαμβάνεται πως ακόμη κι αν ήταν δυνατόν η επανάσταση να επικρατήσει αύριο το πρωί, η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα δεν θα ήταν ποτέ άμεση και η απόδοση της σοσιαλιστικής επιλογής- αν δεν εξελισσόταν σε μία περιπέτεια- θα ήθελε πολύ χρόνο- για να γίνει ορατή» οπως λεει και το παραπανω αρθρο.
   οσο δε για το ροζ που αναφερεται πολυ ευκολα βγαζετε συμπερασματα , το τι ξεβαφει το δειχνει ο χρονος, πολυ σωστα ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ ρωταει » TI ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΕΠΑΨΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΚΕ; » δεν γραφει για ροζ , κιτρινα , κοκκινα και μπλε, το να διαφωνεις με μια θεση δεν σημαινει ουτε συμβιβασμο με το συστημα ουτε εκποιηση αξιων , και κανενας δεν διαθετει το αλαθητο μηδε του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομενου, ουτε κανενας διαθετει το know how του κομμουνισμου
   και τελος θα ηθελα να κανω και εγω μερικες ερωτησεις
   οταν ελεγες οχι στην εοκ ησουνα με την εγχωρια αστικη ταξη; γιατι υπηρχε και κομματι της αστικης ταξης που δεν ηθελε την εοκ και κονομουσε μια χαρα
   οταν ελεγες οχι στο μααστριχ υποστηριζες κομματι της αστικης ταξης που δεν ηθελε τον ανταγωνισμο;
   οταν ελεγες οχι στην βασιλευομενη δημοκρατια υποστηριζες την αστικη ταξη της ελλαδας που ηθελε να απαλλαγει απο τα βαριδια και να αναπτυχθει;
   οταν καλουσε ο ζαχαριαδης το λαο να πολεμησει τους ιταλους ( πρωτο γραμμα ζαχαριαδη) ησουν με τον φασιστα μεταξα;
   οταν δημιουργουσες το ΕΑΜ ( που το ΚΚΕ ηταν η ψυχη του) με αλλα κομματα και οργανωσεις ησουν οπορτουνιστης;

   • Αριστερά, δεξιά, κέντρο, αρκοαριστερά, ακροδεξιά, κεντροαριστερά, κεντροδεξιά…, για μένα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοπικοί-γεωγραφικοί προσδιορισμοί.

    Άρα η χρήση τους ως πολιτική «πυξίδα» εξυπηρετεί μία και μοναδική επιδίωξη:
    Τον εγκλωβισμό τής λαϊκής σκέψης-συνείδησης εντός των «γεωγραφικών» ορίων τού καπιταλισμού.
    Γι’ αυτό άλλωστε άπαντα τα ΜΜΕ των μεγαλοαφεντάδων, ηλεκτρονικά και μη, έχουν «κολλήσει» γερά και συνειδητά στο λεξιλόγιό τους την «Αριστερά» ως πρώτη και τελευταία λέξη κάθε εκπομπής …ενημερωτικής, πολιτικής, δελτίου …ειδήσεων κλπ.
    Θα το τολμούσαν αυτό αν κινδύνευαν από «Αριστερά» τα συμφέροντά τους; Ή μήπως θα επεδίωκε η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Αριστερού κόμματος αν κινδύνευαν τα συμφέροντα των μονοπωλίων από «Αριστερά»; Ρητορικά τα ερωτήματα βέβαια.

    Πάμε όμως παρακάτω.

    1) Δεν κάνω προσωπική επίθεση ούτε στον κ. Πετρόπουλο ούτε στο συγκεκριμένο blog, αλλά πολιτική. Ξεκάθαρα πράματα.

    2) Δεν διαστρεβλώνω ούτε στο ελάχιστο αυτά που γράφει ο κ. Πετρόπουλος, διότι ρήξη με την ΕΕ σημαίνει:

    Μονομερής διαγραφή τού χρέους
    Έξοδος απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
    Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής
    Επιστημονικός εθνικός κεντρικός σχεδιασμός παραγωγής-οικονομίας με εργατική-λαϊκή εξουσία.
    Εκ των πραγμάτων θα υπάρξει κι ένα κάποιο εθνικό νόμισμα.

    Αυτή είναι η πολιτική θέση τού ΚΚΕ με λίγα λόγια και συμφωνώ 1000%.
    Τώρα, αν κάποιος θέλει λεπτομέρειες για την επόμενη μέρα, δεν έχει παρά να ανατρέξει στα πάμπολλα σημερινά-σύγχρονα-επίκαιρα ντοκουμέντα τού ΚΚΕ, στις ανακοινώσεις του, στις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του, στο Ριζοσπάστη, στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, στις όσες τέλος πάντων πηγές που υπάρχουν.
    Μη μου ζητάς λοιπόν να σου κάνω ασκήσεις επί χάρτου ή να σου αναλύσω την πολιτική τού ΚΚΕ λεπτομερώς εδώ μέσα. Δεν είμαι δα κι αργόσχολη. Μόνο άνεργη είμαι εδώ και μια τετραετία, δυστυχώς. Από ενδιαφέρουσες και άκρως χρήσιμες ασχολίες όμως, είμαι τίγκα. Μην ευελπιστείς επομένως ν’ αναλωθώ σε ατέρμονες συζητήσεις εδώ μέσα, όσο κι αν με προκαλέσεις-δελεάσεις.

    3) Όσον αφορά το δημοψήφισμα-μαϊμού που έστησαν παγίδα στη λαϊκή συνείδηση τα «Αριστερά» επιτελεία τής αστικής τάξης, πολύ σωστά(!!!) αντιμετωπίστηκε απ’ το ΚΚΕ.
    Τόσο σωστά κατά την άποψή μου, που πριν καν βγάλει ανακοίνωση επ’ αυτού το ΚΚΕ, πριν καν τοποθετηθεί δηλαδή, στο δικό μου blog ήδη ανέβαζα ανάρτηση απόλυτα σύμφωνη με τη θέση τού ΚΚΕ http://revoltanergosafragos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_50.html

    Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι, είναι άσκοπο ν’ ασχοληθώ με τους χειρισμούς που κάνεις για ν’ αποδείξεις πως η Γη δεν γυρίζει, διότι η Γη γυρίζει και το ξέρεις πάρα πολύ καλά.

    4) Μη έχοντας εντέλει στη φαρέτρα σου πραγματικά επιχειρήματα ενάντια στην πολιτική τού ΚΚΕ -ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν, εντείνεις τους χειρισμούς σου φτάνοντας στο σημείο να εκμεταλλευτείς το όνομα του αλύγιστου της ταξικής πάλης, του κομμουνιστή Νίκου Ζαχαριάδη, καθώς και τη δημιουργία τού ΕΑΜ.
    Έτσι, άθελά σου, επιβεβαιώνεις αυτό που και σήμερα το ΚΚΕ πρεσβεύει.
    Αυτό που οι κομμουνιστές βροντοφωνάζουν:
    Τα περί «Αριστεράς» είναι παρλαπίπες που εγκλωβίζουν τη λαϊκή συνείδηση-σκέψη στην καπιταλιστική στρούγκα.
    Ή με το κεφάλαιο θα είναι επομένως μια πολιτική δύναμη, ή με τους εργάτες. Τέρμα πια στις αυταπάτες!!!
    ΤΕΛΟΣ

    Καλή Γκέλμπεση – συγγραφέας

 6. thersitis said

  ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ.

  ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ.

  ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ;

  Όλο αυτό δεν μοιάζει με μοίρασμα ρόλων; Όλοι μαζί, η αστική τάξη, τα κόμματά της και η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζουν- ο καθένας με τον τρόπο του- την παραμονή στο ευρώ. Από εκεί και μετά η ενότητα φαινομενικά διασπάται. Οι άλλοι υπογράφουν τα μνημόνια, ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, λεηλατούν το λαό και το ΚΚΕ τους καταγγέλλει χωρίς όμως να προσφέρει καμία λύση.

  ΤΙ ΛΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΣΥ; ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ; ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ; ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ; ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ;

  ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

  «Η ανασύνταξη του κινήματος- διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη της Κυριακής 19-6-2015– μπορεί να γίνει μόνο με γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Απαιτεί να ηττηθούν, τόσο οι σημαιοφόροι του ευρώ όσο και οι σημαιοφόροι της δραχμής που συσκοτίζουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, της εργατικής τάξης. Απαιτεί να προβληθεί πλατιά ο άλλος δρόμος που έγκαιρα, με σαφήνεια προσδιόρισε το ΚΚΕ με το Πρόγραμμά του. Ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.

  ΚΑΡΑΒΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

  ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

  ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΤΕΖΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ.
  ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 7. thersitis said

  ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ.

  ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΛΕΝΙΝ ΕΝΩ Ο ¨»ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ» ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ.

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΥΜΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 8. amartwlos said

  Ανώνυμε, επειδή ντρέπεσαι να εισαι επώνυμος με τις συκοφαντίες που γράφεις εδω, δε μας λες και πόσα εν τέλει χρωστάει το κόμμα στις τράπεζες; 40 ή 50 εκατομμύρια ευρό. Και γιατί δεν ενημέρωσε τα μέλη του για τα δάνεια που έπαιρνε ενώ παράλληλα έβαζε τον κόσμο να μαζεύει και να στερειται από προσωπικής ζωής έξοδα; Και δε μας λες: Από πότε νοιάζει το κκε η δραχμή ή το ευρό; ….και τάσσεται με το ευρό; Και επίσης μιλάς και συκοφαντείς ότι ο redship μαζί με τα φιλαράκια του μοίραζαν προκηρύξεις στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ όντας μέλη του ΚΚΕ;; Πόσο τα πουλάς τα ψέμματα για να ξέρω να αγοράσω αν πότε μου χρειαστεί να συκοφαντήσω κανέναν ; Με τη λέξη τα δίνεις ή με την αναγούλα;

 9. Ν.Π said

  Ανώνυμε, ωραία ξέρεις και πόσα χρόνια θήτευσε ο red ship στο κκε αλλά παραμένεις ανώνυμος. Τουλάχιστον ας έχεις το θάρρος να να υπογράφεις επώνυμα όταν πετάς συκοφαντίες »φιλαράκια που μοίραζαν το όχι του ΣΥΡΙΖΑ».. Οι γκαιμπελισμοί έτσι είναι βέβαια.. ανώνυμοι και εκ του ασφαλούς.. Μικρέ γκαίμπελς την επόμενη φορά που θα κατηγορείς κάποιον βάλε υπογραφή. Αληθινή. Άσχετα λοιπόν από το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το άρθρο ή το χψ άρθρο βάζε υπογραφή.. Ζόρικο εεε? Κρίμα. Τόση λάσπη δεν την περίμενα.

 10. thersitis said

  ΠΡΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΑΙ Ν.Π. ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ;

  ΑΝ ΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΓΚ. ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΟΠΩΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΒΑΖΕΙ ΚΙ Ο RED SHIP, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

  ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕΡΕΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ ΛΕΓΟΜΑΙ.

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΦΙΛΟΙ «ΕΠΩΝΥΜΟΙ» ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  • redship said

   οχι θερσιτη δεν απευθυνονται σε σενα , στον ανωνυμο που μιλαει για κατηφορες και ανηφορες ειναι τα σχολια
   οσο για τα επιχειρηματα και την μπαλα στην εξεδρα αστο καλυτερα

   • thersitis said

    ΤΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΕ ΜΕΝΑ.

    ΚΟΙΤΑ ΚΑΡΑΒΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΣ ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ Α.Ε. ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.

    ΣΟΥ ΠΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

    Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ «ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Μ’ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ».

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

   • redship said

    🙂

  • Ν.Π said

   ΘΕΡΣΙΤΗ το σχόλιο μου αναφερόταν στον ΑΝΩΝΥΜΟ που πετάει λάσπη για τον redship και δεν υπάρχει εμπάθεια λόγω διαφορετικής άποψης. Οι απόψεις όλων σεβαστές, αλλά άλλο να εκφράζεις την άποψη σου και άλλο να πετάς λάσπη. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ που μιλάει για φιλαράκια πετάει λάσπη (απέναντι στον red ship) έναντι επιχειρημάτων για να κερδίσει την συμπάθεια των φίλων του Κόμματος τα οποία έχουν ευαίσθητα αντανακλαστικά απέναντι σε επιθέσεις στο Κόμμα.

   Και επειδή γνωρίζω τον red ship πολύ καλά, ξέρω ότι ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ γκαιμπελίσκος πετάει λάσπες.

 11. προς Ζουκωφ:

  1) Ο Ζουκωφ πέθανε, εσυ που ησουν αυτηκοος του Αμπατιέλου, ποιός εισαι?.
  Εσυ τι καταλαβες απ οτι δεν καταλαβε ο red ship?. Γιατι μερικοί αυτοπροβαλλεστε ως Κομμουνιστες μέσα από το διαδυκτιο και επίσης ως παντογνωστες και «υπεράνω», κρινοντας με βαση την δική σας συνειδηση άλλους που εχουν διαφορετική άποψη από εσάς?. Από πότε ειναι «θέσφατο» αυτο που λες εσυ και οχι αυτο που λέει ο Πετρόπουλος?. Θεσφατα στην πολιτικη δεν υπάρχουν!.
  Την ορθότητα μιάς απόφασης-θέσης, άποψης στην πολιτική την κρινει η ζωή, δηλαδη κατά πόσο περπατάει στη ζωή και η δικιά σου θεση, που προφανως ειναι θέση του 19ου συνεδριου του ΚΚΕ, ΟΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, αλλά διαλυει το ΚΚΕ και αφηνει την εργατική ταξη χωρις Κόμμα, με αποτέλεσμα να κυριαρχει η σοσιαλδημοκρατια και ο οπορτουνισμός.

  Το ποιός πετροβολάει το Κόμμα και το τιναζει στον αέρα, τωρα ειναι ξεκαθαρο και όποιος τους υποστηρίζει παίρνει και αυτός μερίδιο της ευθύνης. Ο Κομμουνιστης σέβαται το Κόμμα και τις αρχές του. Αυτός που παραβιάζει τις αρχές του Κομματος και διαγραφει (οπως λέει ο red ship) μέσα στο λεωφορείο μέλη του Κόμματος, χωρις να τα καλέσει να δώσουν εξηγήσεις, χωρις να κληθεί η ΚΟΒ να αποφασισει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ αλλά ΑΙΣΧΡΟΣ φραξιονιστης! και αυτοί που αποφάσισαν την διαγραφη τους το ιδιο!!.
  Μαθε ότι ο Μανιαδάκης δεν στρατολογουσε απλά μελη του Κόμματος, αλλά τις στελεχάρες… Μαθε ότι το ΒΗΜΑ πριν καν γραψει ο Ριζοσπάστης για τις αποφάσεις του Συνεδριου και για αλλες αποφάσεις του ΠΓ, είχε την είδηση και την δημοσίευσε!!. Αυτος που βγαζει στα «μανταλακια» το Κόμμα, ειναι στο ΠΓ !! και δεν ειναι αγνωστός, αλλά αυτός που «καθοδηγεί» το ΠΓ!!.

  Μαθε επίσης οτι φραξιονισμό κάνουν όσοι ειναι ΜΕΣΑ στο Κόμμα και μαλιστα στην ηγεσία εχοντας δικες τους ομάδες (φράξιες) μέσα στο Κόμμα. Φραξιονισμό δεν κανουν αυτοί που είναι εξω!!.
  Βρείτε κάποια άλλη ονομασια. Λεξη φράξια ταιριαζει σε σενα και τους ομοίους σου που ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΚΚΕ!! κανοντας κανονικο φραξιονισμό!!.

  Το πρόβλημα δεν μπορεί να το λύσει το απλό μέλος του Κόμματος που αν και υπερασπίζεται το Κόμμα και την ιστορια του, παραμενει μέσα στην ΚΟΒ και τιθεται στο περιθώριο, γιατι εχει να κανει με την φράξια που διοικεί το Κόμμα και με υπουλο τρόπο πήρε την σφραγιδα και το οδηγει στον ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟ ξεκάθαρα!!.

  Ας ειχατε το αναστημα των Κομματικων αρχών όπως αυτες τις καθόρισε ο Λενιν, και ας αφηνατε να εκφράζονται τα μέλη ελευθερα, να δουμε με τι επιχειρηματα θα αντιμετωπίζατε αυτα που γραφει ο Πετρόπουλος!!. Να δουμε τι θα απαντουσατε στο 40% των απλών μελων που ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ και παρά τον εκβιασμό για «ανακαταγραφη» των μελών απάντησαν και «ξετίναξαν» την οπορτουνιστικη γραμμη της Αλέκας και της παρέας της.
  Αυτα τα μέλη δεν έφυγαν μέσα ειναι και σας ανεχονται, ανεχονται τις καραμπινατες πλάτες που βαζετε στην αστικη ταξη και στους ιμπεριαλιστες στοόνομα μιας δηθεν υπερεπαναστατικης φρασεολογίας, αλλά στηριξης του ιμπεριαλισμου στην πράξη!!.

  Κυρια συγγραφέα.. απ οτι καταλαβα, μιλάτε συναισθηματικά και μαλιστα ιδεαλιστικά, για το Κόμμα που ειναι το μετεριζι του διαλεκτικου Υλισμού. Μην εκτιθεστε με αυτα που γραφετε, ο Μαρξισμός -Λενινισμός δεν ειναι αυτο που εχουμε στο μυαλό μας ως θέσφατο, αλλά αυτο που γινεται πράξη. Και αυτα που γραφετε οχι απλά δεν γινονται πραξη, αλλά να σας το πω πιό απλά, ΟΥΤΕ και αυτοι που ειναι στο ΠΓ του ΚΚΕ τα πιστευουν!!.

  Παναγιώτης Καμπουρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: