καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Φεβρουαρίου 2015
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν.   Μαρ. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Εκλογές στο Σωματείο Σπάρτακος – Αγωνιστική Συνεργασία: Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να αλλάξουν τους συσχετισμούς

Posted by redship στο 25 Φεβρουαρίου , 2015


Στις 3,4 και 5 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Σωματείο Σπάρτακος στη ΔΕΗ. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς καλεί τους εργαζόμενους η Αγωνιστική Συνεργασία, η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

ορυχειο

Στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία τονίζει:

«Οι αρχαιρεσίες στο Σπάρτακο πραγματοποιούνται λίγο διάστημα μετά τις εκλογές όπου έχει αναδειχθεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία θα συνεχίσει τον αντεργατικό – αντιλαϊκό δρόμο στα πλαίσια της ΕΕ και των θεσμών της. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Α.Ε γνωρίζουμε καλά ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο και μετά δεν έγινε κουβέντα για τα προβλήματα μας, για τις μεγάλες μειώσεις μισθών, για την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη προσωπικού , για την αύξηση των ατυχημάτων, με την έλλειψη των απαραιτήτων όρων υγιεινής και ασφάλειας, το δουλεμπόριο, την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι εργοδοτικοί -κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους με τις επιταγές της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έφερε καταστρεπτικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τον λαό. Συμφώνησαν και συμφωνούν με την απελευθέρωση απλά διαφωνούν στον τρόπο ανάλογα με τα ποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπερασπίζονται. Η ανακοίνωση του παγώματος της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε δεν αναιρεί την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο προώθησης της ιδιωτικοποίησης μέσα στα πλαίσια της απελευθέρωσης αγοράς η/ε (π.χ ΝΟΜΕ, παραχώρηση κοιτασμάτων Δράμας, Ελλασόνας, Κυπαρίσσιας). Στον κλάδο ζουν και βασιλεύουν τα μονοπώλια στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (κυρίως σε ΑΠΕ), το 49% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει σε ιδιώτες (36% σε αμερικάνικα funds), οι εργολαβίες επεκτείνονται κ.α.

Μόνο οι ταξικές δυνάμεις μιλάνε για ανάκτηση των απωλειών. Οι μεγάλες μειώσεις μισθών που κυμαίνονται από 35 – 50% στο τακτικό προσωπικό και στους οκταμηνίτες μετα τη λήξη κλαδικών Σ.Σ.Ε παραμένουν. Το μόνο που υπόσχονται είναι ότι δεν θα πάει κανένας παρακάτω, ενώ σαν αστείο ακούγεται για βασικό μισθό 751 στις εργολαβίες. Γνωρίζουμε καλά ότι μέσα στην εργασιακή ζούγκλα του δουλεμπορίου των εργολαβιών, την απλήρωτη , ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία οι όποιες διακηρύξεις είναι κενό γράμμα. Επίσης ήδη οι βιομήχανοι συνδέουν την αύξηση του βασικού μισθού με νέες παροχές (φθηνότερο ρεύμα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές κ.α)

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μέσα σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε αντί να έχουμε στο πλευρό μας το σωματείο όπου ο εργαζόμενος θα βρίσκει αποκούμπι ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος, η πλειοψηφία του Σπάρτακου και της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ, ΔΑΚΕ) ακολούθησε πιστά τα συμφέροντα τους. Συμφώνησε και συμφωνεί με την απελευθέρωση και την ανταγωνιστικότητα, συμφώνησε με την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, με την τριχοτόμηση της, με τη διάλυση του ασφαλιστικού και όλα αυτά πάντα με τη λογική του μικρότερου κακού, που έφερνε την μία ήττα μετά την άλλη. Η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και του κράτους. Τελευταίο παράδειγμα η απεργία ενάντια στην πώληση της μικρής ΔΕΗ όπου απέφευγαν μαζικές διαδικασίες, δεν διεύρυναν τα αίτηματα για το σύνολο των εργαζομένων (οκτάμηνα,εργολαβίες) ενώ συνέβαλαν στην επιστράτευση επικεντρώνοντας στις «επικοινωνιακές μορφές» και δεν πήραν κανένα μέτρο για την απάντηση στο αντιδημοκρατικό αυτό μέτρο. Το πόσο ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων το έδειξαν με την άρνηση τους ενόψει των αρχαιρεσιών να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις σε κάθε Σωματειακό Παράρτημα ξεχωριστά κάτι που αποτελεί και καταστατική υποχρέωση, βάζοντας τους εργαζόμενους στην άκρη.

Τώρα είναι έτοιμοι να μας στείλουν σε νέα σφαγή μέσω της Σ.Σ.Ε που διαπραγματεύονται μιας και αποδεχονται τον μνημονιακο μηχανισμό μισθολογικής πειθαρχίας, προσαρμόζοντας τους μισθούς μας στις ανάγκες κερδοφορίας της επιχείρησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης και της ΕΕ . Αυτό το βαφτίζουν «όχι μειώσείς», ενώ συμβάλουν στην διάσπαση των εργαζομένων προτείνοντας τους τρόπους για το πώς θα γίνει καλύτερα η σφαγή καλλιεργώντας τον συντεχνιασμό και τον ατομισμό.

ορυχειο1

ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθεί να μεταμφιεστεί ώστε να κοροϊδέψει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους στον κλάδο. Εμφανίζεται με άλλα ονόματα (π.χ ΔΡΑΣΕ – πρώην ΠΑΣΚΕ) και με παλιά και νέα υλικά προσπαθεί να στήσει το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό (π.χ ΜΕΤΑ- πρώην ΣΑΔ με τμήματα της ΠΑΣΚΕ ) ο οποίος σκοπό έχει να δέσει τους εργαζόμενους στις επιταγές της νέας διακυβέρνησης. Οι παρατάξεις ΜΕΤΑ, ΔΡΑΣΕ, ΔΑΚΕ, Νέο Ξεκίνημα άσχετα από τα διαφορετικά ονόματα και τα σχήματα με τα οποία κατεβαίνουν στις εκλογές δεν μπορούν να κρύψουν ότι όλοι τους συμφώνησαν και συμφωνούν με τις επιταγές της εργοδοσίας, του κράτους, της ΕΕ, την απελευθέρωση, την ανταγωνιστικότητα, όπως εκφράστηκε και με τις υπογραφές τους στην μετοχοποίηση, την τριχοτόμηση, τη διάλυση του ασφαλιστικού κ.α. Καλλιέργησαν όλοι μαζί τη λογική του μικρότερου κακού που έφερε την μία ήττα μετά την άλλη.

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ – ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΙΣ

Είναι δικαιολογημένη η όποια απογοήτευση σου απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όμως η αποχή και αποστράτευση δεν είναι λύση. Μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος των εργαζομένων είναι μαζικά σωματεία με τη συμμετοχή σου, να κάνουμε πέρα τη γάγγραινα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, να πάρουν οι εργαζόμενοι τα πράγματα στα χέρια τους.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η Αγωνιστική Συνεργασία από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συνέπειες που θα έχει η πολιτική της απελευθέρωσης/ ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική. Με ένα πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τις ανάγκες της εργοδοσίας.

 • Για προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά με κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 • Υπογραφή Σ.Σ.Ε για το σύνολο των εργαζομένων, με μισθούς που να εξασφαλίζουν την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης.
 • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα παλεύουμε για έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που θα λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, με παράλληλη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο. Η ηλεκτρική ενέργεια θα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Μόνο έτσι μπορεί να ικανοποιηθεί η ανάγκη για φθηνό ρεύμα για τα εργατικά -λαϊκά νοικοκυριά, για τη δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς με ικανοποιητικούς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες, την ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α.

Θέλουμε το Σπάρτακο εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή τους στις αποφάσεις, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους και όχι αυτά της εργοδοσίας και του κράτους. Ενάντια στη λογική του μικρότερου κακού, να οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματα τους και τις ανάγκες τους. Να συμβάλει στη συμμαχία με τα αλλά τμήματα της εργατικής τάξης και τα λαϊκά στρώματα κόντρα στον συντεχνιασμό, τον ατομισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: