καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Ιανουαρίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Αίμα, Τιμή, Τράφινγκ – Οι εντιμότατοι φίλοι του κ. Κασιδιάρη

Posted by redship στο 11 Ιανουαρίου , 2014


αναδημοσίευση από  βαθύ κόκκινο
Πηγή: «Ιος» – «Εφημερίδα των Συντακτών»

 Υποτίθεται ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να διώξει τους μετανάστες από την Ελλάδα και να «καθαρίσει» το κέντρο της Αθήνας από τους ξένους. Μόνο που τα στελέχη της εμπλέκονται στις πιο άθλιες μορφές εκμετάλλευσης των ξένων

Τον γνωρίσαμε στο ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), που προκάλεσε διεθνή σάλο, επειδή για πρώτη φορά είδαμε τους χρυσαυγίτες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα να μιλάνε ανοιχτά για μαχαιρώματα μεταναστών, για εκτελέσεις πολιτικών τους αντιπάλων, για ξυλοδαρμούς μέσα στη Βουλή, για «φούρνους» κ.λπ.

Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως «επιστάτης» ή «τομεάρχης» του Αγίου Παντελεήμονα και «μέλος της ασφάλειας» της Χρυσής Αυγής. Στους «Καθαριστές» εμφανίζεται να διώχνει μεταναστόπουλα από την πλατεία, να συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία των τοπικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και να εκπροσωπεί σε εκλογικά τμήματα την οργάνωση την ημέρα των εκλογών.
Αυτό που δεν λέει ο Γιώργος Βάθης είναι ότι ο ίδιος έχει γίνει γνωστός στην περιοχή από την εμπλοκή του στην πιο άθλια μορφή σωματεμπορίας: τον εξαναγκασμό αλλοδαπών γυναικών σε πορνεία.

Υποτίθεται ότι στόχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι η εκδίωξη των μεταναστών, η «κατάκτηση» της γειτονιάς από τους Ελληνες. Με περηφάνια ο Βάθης περιγράφει στον σκηνοθέτη Γεωργούση πώς έδρασε η Χρυσή Αυγή στην περιοχή: «Φωνάξαμε τη Χρυσή Αυγή, μιας και ήμουνα και εγώ γραμμένος εκεί. Ηρθαν πολλά νεαρά παιδιά και καθάρισε η πλατεία σε δύο μέρες, τα καθαρίσαμε αμέσως, αμέσως».
Και πώς έγινε αυτό; «Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι η πατρίδα μας, τους πλακώσαμε με τα ρόπαλα, κλοτσιές, μπουνιές. Ηρθανε τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, καμιά εικοσαριά γομάρια, από 150 κιλά ο καθένας ήταν, μια μπουνιά βάραγε ένας και πέφτανε πέντε κάτω».

Δείχνοντας τα κλειστά μαγαζιά στους δρόμους γύρω από τον Αγιο Παντελεήμονα, ο Βάθης εξηγεί: «Εδώ είναι όλο μαγαζιά ξένων, δηλαδή ήτανε, αφού τα περισσότερα μαγαζιά τα έχουμε κλείσει». Και επιμένει: «Ο,τι είναι κλειστό, είναι κλεισμένο από εμάς, από τη Χρυσή Αυγή». Αυτό που «ξεχνά» να πει ο κ. Βάθης είναι ότι ένα από τα μαγαζιά που έχουν κλείσει στην περιοχή είναι και το δικό του, μια «αντικερί» στη γωνία Μιχαήλ Βόδα και Εϋνάρδου. Το μαγαζί έχει κλείσει τη από το 2006, όταν αποκαλύφθηκε ότι το επιπλάδικο δεν ήταν παρά σι μια βιτρίνα για τις πραγματικές επιχειρήσεις του κ. Βάθη. Ο άνθρωπος που συντονίζει τη δράση κι της Χρυσής Αυγής στην περιοχή διατηρούσε παράνομο γραφείο «ευρέσεως εργασίας» για αλλοδαπές γυναίκες με κύριο αντικείμενο τον εξαναγκασμό τους στην πορνεία.

Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου

Ολα αυτά τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του αρχιχρυσαυγίτη της περιοχής είναι γνωστά και δημόσια. Για την ακρίβεια, έχουν μεταδοθεί από την τηλεόραση σε δύο εκπομπές με συνολική διάρκεια πάνω από τέσσερις ώρες (29/3 και 5/4-2006). Πρόκειται για τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Αποδείξεις», που παρουσίαζε τότε στον Alpha ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Στην εισαγωγή της εκπομπής, το θέμα παρουσιάζεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «Human trafficking, ανθρώπινου σκλαβοπάζαρου, η χειρότερη μορφή της ανθρώπινης εγκληματικότητας μαζί με την παιδεραστία», ενώ επισημαίνεται το γεγονός οτι υπάρχει «βοήθεια από μέσα, κρατική ή παρακρατική βοήθεια, βοήθεια από ανθρώπους υπουργείων ή ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ.».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στους καλεσμένους της εκπομπής περιλαμβάνονταν η Αννα Διαμαντοπούλου, η Ζέττα Μακρή, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Βασίλης Καπερνάρος. Οι δύο πρώτες εκπροσωπούσαν το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αντίστοιχα, ο κ. Κυριαζίδης ήταν τότε συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ο κ. Καπερνάρος είχε κληθεί με την ιδιότητα του δικηγόρου.

«Ηταν μια έρευνα-σοκ στα σκοτεινά μονοπάτια του σκλαβοπάζαρου της πορνείας, που προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα», λέει στην εισαγωγή του ο παρουσιαστής της εκπομπής. «Είναι ένα τυπικό κύκλωμα. Περιλαμβάνει όλα όσα γίνονται κάθε φορά, δηλαδή πώς έρχονται οι γυναίκες απ’ έξω, τον βιασμό τους στην αρχή από τα ίδια τα μέλη του κυκλώματος. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης». Και σε άλλο σημείο: «Υπάρχει μπροστά ένα προκάλυμμα, που είναι μια αντικερί. Υπάρχει από πίσω ένα γραφείο εργασίας και ταυτόχρονα υπάρχει και η διακίνηση των γυναικών, ο εξαναγκασμός τους στην πορνεία. Αυτό το γραφείο αιχμαλωτίζει, εξευτελίζει και στη συνέχεια προωθεί στην πορνεία νεαρές κοπέλες, κυρίως από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ».

Οπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της εκπομπής, το παράνομο γραφείο του μετέπειτα στελέχους της
Χρυσής Αυγής στη Μιχαήλ Βόδα ήταν το κέντρο όπου οδηγούν κοπέλες από την Ανατολική Ευρώπη, τις οποίες έφερνε στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα εξαναγκασμού σε πορνεία. Εκτός από το κατάστημα υπήρχαν και οι «αποθήκες» του, στις οποίες φυλακίζονται γυναίκες αμέσως μετά την άφιξη τους.

Σε πολλά σημεία της εκπομπής παρουσιάζονται σκηνές με τον Βάθη να ακούγεται να λέει για τις νέες κοπέλες που έφταναν στο γραφείο του: «Πάρ’ της ό,τι λεφτά έχει»..Στο ερώτημα αν έχει τις γυναίκες φυλακή, ο Βάθης είναι κατηγορηματικός: «Φυλακή». Και σε άλλο σημείο λέει σε νεοφερμένη: «Τώρα θέλω να σε πηδήξω. Μην κλαις. Ακούς; Ο,τι λέει το γραφείο. Μην κλαις».

Ο Βάθης εμφανίστηκε στην εκπομπή και επιχείρησε να διαψεύσει τα γεγονότα, αλλά υπήρχαν τόσα στοιχεία ώστε η προσπάθεια του ήταν καταδικασμένη να ναυαγήσει.

Στη δεύτερη εκπομπή ο Νίκος Ευαγγελάτος θα περιγράψει και όσα μεσολάβησαν μετά την πρώτη αποκάλυψη:
«Τη βδομάδα που πέρασε ζήσαμε φοβερά πράγματα. Υπήρχε δίπλα στον άνθρωπο αυτόν μια γυναίκα. Το βράδυ που τέλειωσε η εκπομπή ήρθε εδώ ο άντρας της και σχεδόν ξενύχτησε. Είχε χάσει τη γυναίκα του, η οποία είχε πάει εκεί για να βρει δουλειά. Ξέραμε πού είναι αυτός ο κύριος, γιατί έφυγε από την Αθήνα νωρίς το πρωί της επομένης. Η γυναίκα βρήκε την ευκαιρία και το ‘σκασε και είναι τώρα κοντά στον άντρα της. Μία από τις πολλές ιστορίες που ξεπηδάνε από αυτή τη φρίκη».

Ο αφηγητής της εκπομπής καταγγέλλει: «Μια 20χρονη συνεργάτιδα μας έζησε τον τρόμο. Αφού πρώτα έμεινε φυλακισμένη επί τρεις μέρες σε μια μυστική αποθήκη του παράνομου γραφείου, κατέληξε στο σπίτι του κ. Βάθη να δίνει μάχη για την αξιοπρέπεια της». Ακούγεται ο Βάθης να λέει στη δημοσιογράφο της εκπομπής, η οποία εμφανίστηκε ως αλλοδαπή: «Λεφτά και σπίτι θα έχεις αν μείνεις μαζί μου και σε γ… εγώ».

Εξηγεί ο Ευαγγελάτος: «Ο κ. Βάθης, κάνοντας πράξη αυτό το οποίο όλοι ξέρουμε, μία από τις κοπέλες η οποία δούλευε για μας στο γραφείο του, συνεργάτιδα μου δημοσιογράφο, προσπάθησε να τη βιάσει. Ο βιασμός απετράπη την τελευταία στιγμή, λόγω του χειρισμού της ίδιας της κοπέλας και του ότι μη έχοντας εμπιστοσύνη ήμασταν εμείς εκεί. Κι ο Βάθης κατάλαβε ότι κάτι πάει στραβά».

Οι παριστάμενοι πολιτικοί είναι σοκαρισμένοι από το ρεπορτάζ. Η Αννα Διαμαντοπούλου αναλύει το διεθνές πρόβλημα του τράφικινγκ και εξηγεί πόσο προσοδοφόρα επιχείρηση είναι αυτή. Και η Ζέττα Μακρή διατυπώνει μια αξιοπρόσεκτη θέση για να ερμηνεύσει την ιδιαίτερη διάδοση του τράφικινγκ στη χώρα μας: «Η ελληνική κοινωνία γενικά σέβεται τη γυναίκα. Ομως αυτό δεν ισχύει για την ξένη γυναίκα».

Οι Αρχές και η αστυνομία

Ενδιαφέρουσα για τα όσα διαδραματίστηκαν στη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα τα τελευταία χρόνια είναι και η αποκάλυψη του Νίκου Ευαγγελάτου για το γεγονός ότι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα γνώριζε την παράνομη δραστηριότητα του Βάθη. Είναι γεγονός ότι όλη η δραστηριότητα του παράνομου δικτύου γινόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. «Ο κ. Βάθης μένει στο κέντρο της Αθήνας», λέει ο Νίκος Ευαγγελάτος. «Θέλω να δείτε αυτό το γράφημα για να καταλάβετε τι εννοούμε. Το παράνομο γραφείο είναι εδώ. Οι κουκκίδες που βλέπετε σε απόσταση ενός τετραγώνου, δηλαδή σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, είναι τα διάφορα σπίτια όπου κρατούσε τις γυναίκες, τα διάφορα πλάνα που είδαμε. Σε απόσταση 50 μετρημένων μέτρων από το γραφείο του κυρίου αυτού και από τα περισσότερα από τα σπίτια, στην καρδιά της Αθήνας, βρίσκεται ένα Αστυνομικό Τμήμα. Οταν καταγράψαμε το τι συνέβαινε, είχαμε το ερωτηματικό τι κάνει η Αστυνομία. Και σ’ αυτή την περίπτωση ειδικά, που ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ένα παρελθόν καταδίκης, βαρύτατης καταδίκης, δεκαετιών καταδίκης, για άλλο αδίκημα, για κακούργημα, και υποτίθεται ότι η Αστυνομία θα ‘πρεπε να ‘χει μια αυξημένη προσοχή».

Γεγονός είναι ότι οι δημοσιογράφοι είχαν καταγγείλει το παράνομο «γραφείο εργασίας» στο τοπικό Τμήμα πριν το αποκαλύψουν στην τηλεόραση: «Πήγαν συνάδελφοι δικοί μου και το κατήγγειλαν στην Αστυνομία», λέει ο Ευαγγελάτος. «Πήγαν δημοσιογράφοι της εκπομπής στο Αστυνομικό Τμήμα και είπαν στον αστυνομικό υπηρεσίας, «χαίρετε, επωνύμως κάνουμε μια καταγγελία ότι σ’ αυτόν τον χώρο συμβαίνουν αυτά κι αυτά, υπάρχουν γυναίκες φυλακισμένες, υπάρχουν γυναίκες οι οποίες εκδίδονται και ο υπεύθυνος είναι αυτός ο άνθρωπος«. Ξέρετε πότε πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα; Πριν από είκοσι περίπου μέρες (σ.σ. στις 20.3.2006). Πολύ πριν βγει η πρώτη εκπομπή στον αέρα. Την έχουμε καταγράψει αυτή την επίσκεψη, γιατί αλλιώς κανένας δεν θα μας πίστευε. Δεν είναι μόνο ότι η αστυνομία δεν επενέβη. Δεν είναι μόνο ότι ο κύριος αυτός συνέχισε να κάνει ό,τι έκανε μέχρι να βγει η εκπομπή στον αέρα. Είναι κάτι άλλο χειρότερο. Οτι ο αστυνομικός ο οποίος μας μιλάει ομολογεί ότι γνωρίζει πως ο κ. Βάθης κάτι παράνομο κάνει. Γνωρίζει ότι εκεί κάτι δεν πάει καλά. Και δίνει την απάντηση ότι «θα δούμε τι θα γίνει»».

Η σκηνή με την καταγγελία των δημοσιογράφων στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έχει καταγραφεί. «Δεν ξέρω πώς λέγεται ο κύριος», λέει η δημοσιογράφος της εκπομπής «Αποδείξεις» στον αξιωματικό υπηρεσίας. «Ενας μουστακαλής είναι;» ρωτάει εκείνος. Και στη συνέχεια: «Γκριζομάλλης με μουστάκι;» Η απάντηση της ρεπόρτερ: «Μου φαίνεται ότι έχει και μουστάκι. Δεν είμαι σίγουρη». Και η απρόσμενη απάντηση του αστυνομικού: «Ε, ο Βάθης είναι». Και λίγο αργότερα: «Κάτι μου λέει ότι είναι ο Βάθης αυτός».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο παριστάμενος Δημήτρης Κυριαζίδης, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. (και σήμερα βουλευτής της Ν.Δ.), προκειμένου να αποκαλύψει ότι ο διοικητής Ασφαλείας στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα άλλαξε μετά την πρώτη εκπομπή, γιατί «δεν έκανε τη δουλειά του». Μόνο που ο νέος διοικητής Ασφαλείας που τοποθετήθηκε δεν είναι άλλος από τον Θ.Σ., τον 54χρονο σήμερα αστυνομικό υποδιευθυντή, ο οποίος προφυλακίστηκε στις 4 Οκτωβρίου 2013 κατηγορούμενος για σειρά αδικημάτων (κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα χρήματος) και φέρεται να έχει σχέση με τις αξιόποινες πράξεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Αλλά δεν είναι μόνο η Αστυνομία. Παρόμοια ασυλία είχε εξασφαλίσει το παράνομο γραφείο και από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Ακούμε πάλι τον Νίκο Ευαγγελάτο: «Δούλεψαν σ’ αυτό το γραφείο τέσσερις διαφορετικοί συνεργάτες μας. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας επιθεωρητής του υπουργείου Εργασίας. Θα δείτε ότι ο άνθρωπος αυτός παραδέχεται ότι γνώριζε τι γινόταν σ’ αυτό το παράνομο γραφείο. Και ουδέποτε το γραφείο αυτό έκλεισε».

Και σε άλλο σημείο: «Ο ιδιοκτήτης του παράνομου γραφείου μάς εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι παράνομες δραστηριότητες του παραμένουν στο σκοτάδι». Ακούγεται ο Βάθης: «Δεν υπάρχει χρήμα πουθενά. Γυναίκες πουλάω, γυναίκες έχω, τα πάντα, και δεν έχω λεφτά». Και όταν τον ρωτάνε πώς τα καταφέρνει: «Εγώ θέλω να σου πω. Εχω τέτοιες άκρες, τεράστιες άκρες». «Α, έχεις κάλυψη;» τον ρωτούν. Κι εκείνος σιβυλλικά: «Καμία κάλυψη δεν έχω. Αμα δεν δώσω, δεν έχω καμία κάλυψη».

Το έγκλημα και οι ναζιστές

Αυτός είναι λοιπόν ο Γιώργος Βάθης, ο εκλεκτός της Χρυσής Αυγής στον Αγιο Παντελεήμονα. Με αυτό το παρελθόν δεν πρέπει να ξαφνιάζεται κανείς που δεν διστάζει να μιλήσει για μαχαιρώματα και φόνους μπροστά στην κάμερα του Κωνσταντίνου Γεωργούση. «Μετά τις εκλογές θα βγουν και τα μαχαίρια», είχε προφητέψει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012. «Μόλις βγούμε, θα τους κυνηγήσουμε όλους τους ξένους από εδώ, το μαχαίρι στον λάρυγγα θα τους βάλουμε».
«Οι γαμιόλες όλοι αυτοί, όταν βγούμε εμείς η Χρυσή Αυγή, όλους θα τους πετσοκόψουμε, το μαχαίρι θα φεύγει από το αυτί και θα φτάνει στο δεξιό πλευρό, κάτω, ανάμεσα στο τρίτο και τέταρτο μερατόριο (sic) του πλευρού, κατάλαβες;». Και για όποιον δεν κατάλαβε: «Θα τους σκίσουμε την κωλοτρυπίδα και δεν θα μπορούν ούτε να χέσουν», «στον λάρυγγα θα τους βάλουμε ένα αγγούρι». «Για μας δεν υπάρχει κανένας βουλευτής, μόνο για θάνατο τους βλέπουμε».

Γνωρίζουμε τη δικαιολογία που έχουν έτοιμη οι υποστηρικτές της ναζιστικής συμμορίας: Μα, τι φταίει το «κόμμα» που ένα στέλεχος του διαπράττει ένα αδίκημα, όσο φρικτό κι αν είναι αυτό; Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην αρχή η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε ότι ο δολοφόνος είχε σχέση με την οργάνωση. Και όταν δημοσιεύτηκαν ακόμα και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του Ρουπακιά σε χώρους εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής, έφτασαν να πουν ότι πρόκειται για πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν και βαλτός για να… εκθέσει την οργάνωση.

Στην περίπτωση του Γιώργου Βάθη δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί κάτι παρόμοιο, για τον απλό λόγο ότι οι αποκαλύψεις για το παράνομο γραφείο «ευρέσεως εργασίας» είναι προγενέστερες από την ανάδειξη του σε πρόσωπο-κλειδί της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα σοβαρότερο. Οπως αναφέρει σε κάποιο σημείο ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Βάθης έχει καταδικαστεί και έχει μείνει πολλά χρόνια φυλακή για άλλο κακούργημα. Το παρελθόν αυτό του «επιστάτη» το γνωρίζουν πολύ καλά οι «συναγωνιστές» του στη ναζιστική οργάνωση. Το αποκαλύπτει με θαυμασμό ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, μιλώντας στην κάμερα του Κωνσταντίνου Γεωργούση, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έχουν πρόβλημα να σκοτώσουν άνθρωπο: «Κατ’ αρχάς ο Γιώργος έχει φάει δύο. Αμα φάει άλλον έναν, είναι δώρο από το κράτος, δεν πληρώνει τίποτα. Εχει σκοτώσει δύο, έχει τιμωρηθεί με 21 χρόνια φυλακή, αν σκοτώσει άλλον έναν, είναι δώρο από το κράτος».

Το βαρύ ποινικό μητρώο θεωρείται, λοιπόν, παράσημο για τη Χρυσή Αυγή. Και αν έχει καταδικαστεί κάποιος για διπλό φόνο, ακόμα καλύτερα. Στο τράφικινγκ θα κολλήσουμε;

Οι εντιμότατοι φίλοι του κ. Κασιδιάρη

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ του Γιώργου Βάθη, εκτός από την εκπομπή «Αποδείξεις» του Νίκου Ευαγγελάτου που αποκάλυψε την εμπλοκή του σε διεθνές κύκλωμα τράφικινγκ και το ντοκιμαντέρ «Οι Καθαριστές» του Κωνσταντίνου Γεωργούση. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, εμφανίστηκε και στις ειδήσεις της πάλαι ποτέ ΝΕΤ, που παρουσίαζε η Ελλη Στάη στις 22.5.2013, δύο μήνες δηλαδή μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε από την προβολή αποσπασμάτων των «Καθαριστών» στο αγγλικό Channel 4.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΤ, «κάποιοι παραδέχονται ότι παίρνουν μέρος σε τέτοιες ομάδες περιφρούρησης της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα και προστασίας των Ελλήνων, όπως λένε». Εμφανίζεται ο Βάθης να λέει: «Για να προστατεύσουμε τους Ελληνες. Οχι τίποτα άλλο. Τους Ελληνες προστατεύουμε εδώ γύρω γύρω. Κι εγώ τι νομίζεις; Κι εγώ άνθρωπος με ένα παιδάκι είμαι, και τα γυροφέρνω. Γύρω γύρω πάω».

Η στενή παρέα του Αγίου Παντελεήμονα περιλαμβάνει εκτός από τον «επιστάτη» Γιώργο Βάθη και δύο υποψήφιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη και τον Ιωάννη Μπατζή. Ο δεύτερος πολιτεύεται στην Αρτα, αλλά δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας. Από την περιοχή του είναι και ο Χρήστος Ρήγας, ο οποίος κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας το 2010.

Το μπαρ «Πύλες» του Ρήγα, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Αγίου Παντελεήμονα, ήταν το ορμητήριο της Χρυσής Αυγής την κρίσιμη περίοδο 2009- 2011, όταν η οργάνωση εγκαταστάθηκε στην περιοχή, καταδίωξε με τα Τάγματα Εφόδου τους μετανάστες και έκλεισε την παιδική χαρά της πλατείας.

Ρήγας, Πλωμαρίτης και Μπατζής εμφανίστηκαν να ποζάρουν δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη έξω από τα δικαστήρια μετά την απαλλαγή του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της ληστείας και του μαχαιρώματος ενός μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο Πλωμαρίτης είναι αυτός που έστησε το ρεπορτάζ στο «Πρώτο θέμα» με τις γριούλες που δήθεν προστατεύει η Χρυσή Αυγή στα ΑΤΜ των τραπεζών. Αποκαλύφθηκε ότι η εικονιζόμενη είναι η μητέρα του. Ο ίδιος περηφανεύεται δημόσια γι’ αυτή την παραπλάνηση του κοινού.
Είναι ο ίδιος που προκάλεσε φρίκη σ’ όλο τον κόσμο με τις δηλώσεις του ότι η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη ν’ ανοίξει τους φούρνους κ.λπ.
Στην κάμερα του Γεωργούση λέει και πολλά άλλα, όπως ότι «οι Ρουμάνοι, οι Βουλγαρόγυφτοι, οι Ρουμανόγυφτοι, οι Τουρκόγυφτοι, οι Ελληνόγυφτοι, όλοι θα μπούνε στα καζάνια. Τελείωσαν οι Γύφτοι. Είναι μιάσματα, είναι υπάνθρωποι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξη τους».
Σε άλλο σημείο μιλά για την Αριστερά: «Τώρα θα μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν, για τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουμε τις κρεμάλες, γιατί είναι και πολλές και θα τις στρώσω εδώ πέρα στην Πιπίνου και θα λέω «φωτιά στα κόκκινα σκυλιά» και θα σπαρταράνε αυτοί».

Με κάθε ευκαιρία, η παρέα φωνάζει ρυθμικά «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», αντιγράφοντας το γνωστό σύνθημα της χιτλερικής νεολαίας «Blut und Ehre», και προσθέτει τη φράση που αποδίδεται στον Γκέμπελς «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Και για όποιον αμφιβάλλει για τα ναζιστικά «πιστεύω» της συμμορίας, ο Πλωμαρίτης έχει έτοιμη την ειρωνεία: «Εμείς οι εθνικιστές βάζουμε πρώτα την πατρίδα μας. Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές, Ζιγκ Χάιλ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: