καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Οκτώβριος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπτ.   Νοέ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Αποκαλύπτονται συμφωνίες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με εργοδότες

Posted by redship στο 1 Οκτωβρίου , 2013


Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

index«Συμβόλαιο» της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα «τάγματα εφόδου», για να «ρίξουν» τα μεροκάματα αποκάλυψε η Realnews κι ενώ η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται.
Ήδη από τις 5 Ιουνίου του 2012, οι εργαζόμενοι της Ζώνης είχαν πραγματοποιήσει καταγγελία-παρέμβαση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά στην οποία ανέφεραν πληροφορίες που ήθελαν μέλη της Χρυσής Αυγής να ετοιμάζουν «εκστρατεία» εναντίον τους για να τους «εξαφανίσουν από το λιμάνι».

«Γνωρίζαμε ότι θα μας χτυπήσουν, αλλά οι πληροφορίες έλεγαν ότι η επίθεση θα γίνει μέσα στον χώρο εργασίας, για να φανεί ότι δεν μας θέλουν οι εργαζόμενοι», αποκαλύπτει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, και συνεχίζει: «Πήραμε μέτρα ασφαλείας με περιφρούρηση μέσα στη Ζώνη και δεν κατάφεραν να οργανώσουν το χτύπημα όπως το είχαν σχεδιάσει. Επειδή προφανώς βιάζονταν να τελειώνουν με εμάς, χτύπησαν έξω, με τις γνωστές συνέπειες…».

Με το πέρασμα των ετών δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες, που -όπως καταγγέλλει ο Σ. Πουλικόγιαννης- έχουν κοινό παρονομαστή. «Είναι αυτοί που ζητούν την αλλαγή χρήσης του λιμανιού, αυτοί που δέχονται τη μερική αλλαγή χρήσης και θέλουν ό,τι απομείνει να το δουλεύουν χωρίς έλεγχο, και αυτοί που επιδιώκουν σε κάθε περίπτωση να μειωθούν τα μεροκάματα», τονίζει ο ίδιος. Και στις τρεις περιπτώσεις ο παρονομαστής είναι «οι εργολάβοι και ο πυρήνας των 15 συναδέλφων που προσπάθησαν να φτιά ξουν σωματείο της Χρυσής Αυγής», καταγγέλλουν οι εργάτες.

 

 

Οπρόεδρος των Εργατών Μετάλλου υποστηρίζει ότι από το 2009 οι ίδιοι άνθρωποι των εργολάβων επιχείρησαν δύο φορές να πάρουν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες την πλειο ψηφία στο συνδικάτο, αλλά και οι δύο απόπειρες είχαν γι’ αυτούς «ατυχές αποτέλεσμα». Μέχρι τον Απρίλιο του 2012, ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές που έδωσαν στη Χρυσή Αυγή το μεγάλο ποσοστό. «Ξεκίνησαν τότε οι φήμες από τις καντίνες της Ζώνης ότι η Χρυσή Αυγή θα φέρει κοντέινερ στο λιμάνι και θα ξεκινήσει η λειτουργία του γραφείου της. Και όποιος τολμήσει να μιλήσει θα τον σπάσουν στο ξύλο», τονίζει ο Σ. Πουλικόγιαννης στη Real News. Ποιοι διακινούσαν τις πληροφορίες; «Είναι τα ίδια πρόσωπα που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι εναντίον μας», απαντά ο Σ. Πουλικόγιαννης.

Η ομιλία Λαγού και η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Στις 12 Ιουνίου του 2012, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός μιλάει σε ψηφοφόρους της οργάνωσης, της Β’ Περιφέρειας Πειραιά. Λέει ανάμεσα σε άλλα: «Εχω γίνει δέκτης παραπόνων με όλα αυτά τα θέματα που υπάρχουν με τους Αιγύπτιους που παίρνουν, πουλάνε όσο θέλουν, αγοράζουν απ’ όπου θέλουν και γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λοιπόν εμείς τους λέμε ότι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή και στους Ελληνες πολίτες». Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα 20 ατόμων επιτέθηκε στη μονοκατοικία όπου ζούσαν πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τον έναν εξ αυτών.

Στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον πυρήνα των «15». «Εκμεταλλεύονταν την ανέχεια και την ανεργία και πήγαιναν σε συναδέλφους μου για να τους πείσουν να υπογράψουν υπέρ του σωματείου τους. Αλλοτε ήταν διακριτικοί και άλλοτε δυναμικοί»

Η προαναγγελία Λαγού για τις αλλαγές που θα φέρει η Χρυσή Αυγή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Στις 8 Αυγούστου το μεσημέρι ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος μεταφέρουν τους θερμούς χαιρετισμούς του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα από την καντίνα της Χρυσής Αυγής μέσα στη Ζώνη ο Λαγός υπόσχεται: «Η Ζώνη θα κινηθεί, τα καράβια θα ξαναέρθουν πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που καπηλεύονται τόσα χρόνια αυτή την κατάσταση, θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα».

Χειροπέδες σε δύο εργαζόμενους-μέλη της Χ.Α στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Λίγες ημέρες αργότερα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και τραυμάτισαν τον Σ. Πουλικόγιαννη. Μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής Περάματος πραγματοποιεί εκδήλωση για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Κάποιοι από το ακροατήριο μας είπαν ότι μίλησε ο εργοδηγός Χρήστος Κυριτσόπουλος, που είναι ένας από τον πυρήνα των 15 και δήλωσε ότι θα φτιάξουν ένα σωματείο και θα κάνουν συμφωνία με τους εργοδότες να στέλνουν για δουλειά τους δικούς τους και όσους υπογράψουν με μικρότερα μεροκάματα, για να έρθουν δουλειές. Τους είπε ότι θα μιλήσουν με τους εργολάβους και θα υποσχεθούν πως δεν θα γίνονται απεργίες. Τελείωσε λέγοντας: ”όποιος θέλει από το ΠΑΜΕ ας έλθει να μας ενοχλήσει”».

Τελικά όπως έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και της Δικαιοσύνης ο Χρήστος Κυριτσόπουλος όπως και ο Αναστάσιος Μιχάλαρος που εργάζονταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ήταν ανάμεσα στα μέλη της ΧΑ που εμπλέκονται σε παράνομες πράξης της οργάνωσης και συνελήφθησαν 

 
Πηγή: real.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: