καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Νοέμβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ.   Δεκ. »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (31 Οκτώβρη 2012)

Posted by redship στο 1 Νοεμβρίου , 2012


Τις προηγούμενες μέρες οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έπαιξαν το γνωστό βρώμικο ρόλο τους.
Εξέδωσαν ανακοίνωση άκρως συκοφαντική για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη. Στη χτεσινή συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ  όμως έδειξαν για μια ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Διαβάστε την ανακοίνωση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο Δημόσιο.

Έχουμε εξελίξεις
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 31 Οκτώβρη.
Την ίδια μέρα συνεδρίαζε και η ΕΕ της ΓΣΕΕ.
Κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι εκβιασμοί, η κινδυνολογία, η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Ή περνούν τα μέτρα
Ή χάος
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση – πέρα από τα μέτρα – και στο επίπεδο της ιδεολογικής τρομοκρατίας. Στοχεύει να φοβίσει το λαό, να τον γονατίσει.
 Ως εκ τούτου, κλιμάκωση απαιτείται και από το εργατικό λαϊκό κίνημα. Στη θέση και στην απάντηση του λαϊκού κινήματος «να μην περάσουν τα μέτρα», πρέπει να προστεθεί και το «να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία».
Ενας φοβισμένος λαός δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ενας ξεφοβισμένος, ένας αποφασισμένος, ένας λαός που έχει πιστέψει στη δύναμή του, μπορεί να τα κάνει όλα. Όλα γίνονται, όλα ανατρέπονται.
Απαιτείται από το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα κλιμάκωση – όξυνση, όχι μόνο στο επίπεδο των μορφών πάλης αλλά και στο περιεχόμενο, ώστε να δημιουργούνται προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας των αγώνων, μέχρι την τελική νίκη.
Απαιτείται άμεση κλιμάκωση στα αιτήματα,
στους στόχους πάλης και στο περιεχόμενο της απεργίας:
1. Κίνημα και αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα. Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς κυβέρνησης – πλουτοκρατίας. Χάος και χρεοκοπία για το λαό, είναι τα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας – τραπεζιτών και βιομηχάνων.
2. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Δεν υπάρχει επαχθές ή μη επαχθές, νόμιμο ή παράνομο. Είναι όλο της πλουτοκρατίας, αυτή να πληρώσει. Μονομερής διαγραφή του χρέους.
3. Κίνημα κι αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλα τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακές συμβάσεις.
4. Αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ. Οσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, «άσπρη μέρα» ο λαός δεν πρόκειται να δει.
5. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση – διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Φιλολαϊκή ανάπτυξη, ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.
Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.
6. Απαιτείται η απεργία να μην εξαντληθεί στο αίτημα της καταψήφισης των μέτρων.
 Κλιμάκωση που να σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας αγωνιστικής ανάτασης, την απαρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
         
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός !
Μ’ αυτό το περιεχόμενο και στη βάση αυτή προτείνουμε 48ωρη γενική απεργία στις 6 – 7 Νοέμβρη. Την ίδια πρόταση κάνουμε σήμερα και στη ΓΣΕΕ.
– Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με οργάνωση, συλλογικότητα, λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η 48ωρη απεργία να έχει πρωτόγνωρη επιτυχία !
 Κάθε λεπτό που περνάει πρέπει να αξιοποιείται ώστε στις 6 – 7 Νοέμβρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, όλος ο κρατικός μηχανισμός.
Η καλύτερη προϋπόθεση για την κλιμάκωση του αγώνα είναι η ίδια η επιτυχία της 48ωρης απεργίας.
 – Κλιμάκωση – λαϊκή αντεπίθεση με όλες τις μορφές πάλη
-Μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα, κατάργηση στην πράξη.
• ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας
          Η κάθε δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα θα κριθεί όχι από μεγαλοστομίες και ανέξοδες αγωνιστικές πλειοδοσίες αλλά από την έμπρακτη στάση της ώστε να έχει επιτυχία η απεργία.
          Εδώ θα κριθούν και όσοι από τη μια εξαγγέλουν ή ζητούν απεργία και από την άλλη, με πολλούς και διάφορους τρόπους την υπονομεύουν.
Ακολούθησε ψηφοφορία
  Η μορφή της απεργίας – 48ωρη – ψηφίστηκε ομόφωνα (πλην μιας αποχής).
 Για το περιεχόμενο της απεργίας, έτσι όπως κατατέθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ψήφισαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), από τους δυο εκπροσώπους που έχει, ο ένας ψήφισε ΥΠΕΡ ο άλλος ΚΑΤΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (που παρακολουθούν με εκπρόσωπό τους την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ), παρά τις επίμονες πιέσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο της απεργίας και  εν τέλει, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος και στην ίδια την ψηφοφορία (!) έστω και ενδεικτικά, πρακτική που ακολουθούν σε άλλες περιπτώσεις. Απορία ψάλτου βηξ !
Αυτά για τις προ ημερών λαλίστατες γραφίδες της αριστερής συκοφαντίας.
Αθήνα 1/11/2012
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
                                                                                      Αρβανιτίδης Αλέκος

Πανουτσάκου Βέτα

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (31 Οκτώβρη 2012)”

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: