καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Σεπτεμβρίου 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Αυγ.   Οκτ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Εγγραφή

σχόλιο αναγνώστριας για την απάντηση του ΚΚΕ σε δημοσίευμα του «Enikos.gr»

Posted by redship στο 29 Σεπτεμβρίου , 2012


Καλή Γκέλπεση (συγγραφέας)

 

Παρασκευή 28-9-12 γύρω στη ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, έστειλα σχόλιό μου στον enikos gr απευθυνόμενη στον κύριο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, κάτω απ’ την ανάρτησή του “όλοι ήξεραν”.

Το σχόλιό μου ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ μέχρι αυτήν την στιγμή στον enikos gr, παρότι αργά το βράδυ τής ίδιας μέρας έστειλα δεύτερο σχόλιο ζητώντας το αυτονόητο. Να δημοσιευτεί το πρώτο.

Σ’ εκείνο το πρώτο σχόλιό μου λοιπόν, που δεν δημοσιεύτηκε απ’ τον enikos gr, ανέφερα ότι η ίδια η ανάρτηση του κυρίου ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, σε δύο τουλάχιστον σημεία της αυτοαποκαλυπτόταν…:

α) …Εξώδικη ενημερωτική επιστολή ΦΕΡΕΤΑΙ να έστειλε ο Ζαχαράκης σε ….όλους.
ΦΕΡΕΤΑΙ…

β) …Στην επιστολή δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου, οπότε είναι ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ σε …όλους.
ΑΓΝΩΣΤΟ…

Πρωτίστως του ανέφερα ότι θα ήταν δικαιολογημένος ο τίτλος “όλοι ήξεραν”, μόνο αν εννοούσε πως
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και βρώμα πάνε πακέτο.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και ρεμούλες πάνε πακέτο.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και διασπάθιση δημόσιου χρήματος πάνε πακέτο.

Παρακάτω αναφερόμουν σ’ εκείνο το μόνο που έφτασε στα χέρια τού ΚΚΕ. Στο e-mail με την υπογραφή Ζαχαράκη.
Εξηγούσα λοιπόν στον κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα mail με το όνομά του ή το δικό μου, χωρίς να έχουμε ιδέα εμείς.
Του έφερα κι ως παράδειγμα το site μαϊμού με υπογραφή δήθεν τής ΚΕ τού ΚΚΕ που καλούσε τους κομμουνιστές να ψηφίστουν στις εκλογές τής 17-6-12 ΣΥΡΙΖΑ…

Τι έπρεπε να κάνει λοιπόν το ΚΚΕ, παραλαμβάνοντας ένα mail απ’ το …πουθενά; Ένα mail μάλιστα που αναφέρεται στην αλληλοφαγωμάρα μεγαλοεπιχειρηματιών, στις …νόμιμες και παράνομες κομπίνες τους.

Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει το ΚΚΕ για να μάθει αν όντως αποστολέας ήταν ο Ζαχαράκης;
Μήπως ν’ απευθυνθεί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος; Ή μήπως θα έπρεπε να πιει η ηγεσία τού ΚΚΕ καφεδάκι με τον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία Ζαχαράκη, να τον παρηγορήσει, να του πει και το …φλυτζάνι για να μάθει τι θα γίνει με τους άλλους επιχειρηματίες που τον έριξαν κι όλοι
μαζί(;) απομύζησαν το δημόσιο κορβανά;

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι το ΚΚΕ δεν παρέλαβε καμιά εξώδικη επιστολή απ’ τον Ζαχαράκη και άρα όντως ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.

Όσο για τον καπιταλισμό και τη βρώμα του, το ΚΚΕ τα καταγγέλει και τ’ αντιπαλεύει εντός κι εκτός βουλής ξάστερα και χωρίς εκπτώσεις. Και τα αντιπαλεύει σε βαθμό ανατροπής τού καπιταλισμού.

Τέλος, έκανα την παρατήρηση στον κύριο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ότι ενώ το ΚΚΕ έδωσε επίσημη απάντηση για το θέμα, εκείνος δεν την δημοσίευσε κάτω απ’ τη συγκεκριμένη ανάρτησή του με τον παραπλανητικό και γιατί όχι;, προβοκατόρικο τίτλο, “όλοι ήξεραν”.
Ε, όχι! Αποδεδειγμένα το ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.

(Αυτά έργαφα λοιπόν σε γενικές γραμμές στο σχόλιό μου στον enikos gr, υπογράφοντας μάλιστα με τ’ όνομά μου, όπως κι εδώ. Το ακριβές κείμενο βέβαια δεν μπορώ να το θυμάμαι, ούτε το αποθήκευσα, γιατί δεν περίμενα ότι θα …εξαφανιστεί…).

Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

6 Σχόλια to “σχόλιο αναγνώστριας για την απάντηση του ΚΚΕ σε δημοσίευμα του «Enikos.gr»”

 1. Aνενταχτος said

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7057036 Επιτέλους να μια σωστή πρωτοβουλία του ΚΚΕ στα πλαίσια της Ε.Ε που είναι πολύ καλύτερη απο τη μονόπλευρη πρόταση φυγής που ε΄χει συνήθως ως γραμμή » ΠΡΟΛΕΤΆΡΙΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΏΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΩΘΕΊΤΕ»

 2. Σταύρος Τ. said

  Παλιά μου τέχνη κόσκινο στο enikos!! Η λογοκρισία του Νιφλή είναι διακριτική αλλά κρίσιμη! Ο χειρότερος όλων εκεί μέσα όσο αφορά τη λογοκρισία είναι ο Στάθης ο γνωστός γελοίο-γράφος με τα μπαρμπαδελια του!

 3. Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας) said

  Αναγκάστηκα να επανέλθω με τρίτο σχόλιο στον enikos gr, που κι αυτό φαντάζομαι θα έχει την ίδια τύχη…
  Τούτην την στράτα όμως είχα την πρόνοια να το αποθηκεύσω. Σας το παραδίδω λοιπόν.

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  Κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,
  το πρώτο σχόλιό μου κάτω απ’ την ανάρτησή σας «Όλοι ήξεραν», το …ΠΝΙΞΑΤΕ (28-9-12 κατά τη μία το μεσημέρι).
  Γιατί;
  Επειδή αποδείκνυα, βάση δύο τουλάχιστον σημείων της ανάρτησής σας, ότι το ΚΚΕ όντως ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ;
  Επειδή εντέλει γίνεται ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι αφήνετε λασποαιχμές ενάντια στο ΚΚΕ από σκοπιμότητα;

  Κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,
  το δεύτερο σχόλιό μου, στο οποίο σας εφιστώ την προσοχή επειδή δεν δημοσιεύσατε το πρώτο, το ΠΝΙΞΑΤΕ κι αυτό. (Αργά το ίδιο βράδυ).
  Γιατί;
  Τι φοβόσαστε εντέλει απ’ το πρώτο σχόλιό μου; Σας χάλασε εντελώς τη …σούπα;
  Ή μήπως ετοιμάζετε καμιά άλλη ανάρτηση με παραπλανητικό-προβοκατόρικο τίτλο ενάντια στο ΚΚΕ, ή και αντίστοιχο όμοιας …ποιότητας κείμενο;

  Δεν σας έχω για τόσο αφελή, ώστε να μου δίνετε το δικαίωμα να σας καταγγέλω για λογοκρισία σε βάρος μου.
  Ναι, μόνο να υποθέσω ότι κάτι …μαγειρεύετε μπορώ.

  Κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, όπως βλέπετε επανέρχομαι με τρίτο σχόλιο, (29-9-12, λίγο μετά τις 11 το βράδυ), να σας ζητήσω να δημοσιεύσετε το ΠΡΩΤΟ σχόλιό μου.
  Το πιθανότερο βέβαια είναι πως και αυτό θα το …ΠΝΙΞΕΤΕ, αλλά δεν πτοούμαι.
  Το διασκεδάζω μάλιστα, γιατί πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με τόσο διάσημο …στραγγαλιστή!

  Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

 4. Ανώνυμος said

  αγαπητε ανωνυμε.
  η πρωτοβουλια αναφερεται στην ΕΥΡΩΠΗ και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, εκτος αν θεωρεις πχ οτι τουρκια ουκρανια και ελβετια ειναι στην ΕΕ (ξερεις κατι που δεν ξερουμε; ερχεσαι απο το μελλον;)
  θελει η οπουρτινιτιδα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει και επειδη σιγουρα δεν το διαβασες ολοκληρο, ξαναδιαβασε ολες τις συμμετοχες και δες ξανα και το θεμα
  ««Η στάση των Κομμουνιστικών Κομμάτων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση: Ενσωμάτωση ή ρήξη; Η αυταπάτη της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού και η πάλη των κομμουνιστών για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, το σοσιαλισμό»
  και ναι το συνθημα μας ειναι το ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

 5. Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας) said

  Συγνώμη που επανέρχομαι και σας κουράζω, αλλά οφείλω να ενημερώσω ότι το enikos gr τού κυρίου ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, δημοσίευσε επιτέλους(!) εκείνο το ΠΡΩΤΟ σχόλιο μου
  και μάλιστα …κατέχει στα σχόλια τής ανάρτησής του «όλοι ήξεραν» τη σειρά που του ανήκε…

  Τι σου κάνει αυτή η τεχνολογία…! Και τον στραγγαλισμένο ανασταίνει και μάλιστα την ακριβή στιγμή τού στραγγαλισμού του …ετεροχρονισμένα…
  Ας είναι.
  Σας το παραδίδω κι αυτό για να κλείσει ο κύκλος.

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας) Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, 11:11.

  …OΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ…

  Ναι, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και βρώμα πάνε πακέτο.
  Ναι, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και λαμόγια πάνε πακέτο.
  Ναι, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και διασπάθιση δημόσιου χρήματος πάνε πακέτο.

  Μόνο έτσι κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ θα δικαιολογούσα τον τίτλο τής ανάρτησής σας.
  Αλλά δε χρειάζεται να σας ψέξω παραπέρα εγώ.
  Το κάνετε μόνος σας σε δύο τουλάχιστον σημεία τής ανάρτησής σας.

  α) …εξώδικη ενημερωτική επιστολή ΦΕΡΕΤΑΙ να είχε στείλει ο Ζαχαράκης σε όλους…
  β) …δεν αναγράφεται αριθμός πρωτοκόλλου, οπότε ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ αν η επιστολή έφτασε στους…

  Όσον αφορά τα e-mail, τι να πει κανείς…
  Ξέρετε πολύ καλά ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα με το όνομά σας ή το δικό μου π.χ.,
  χωρίς εγώ κι εσείς να έχουμε ιδέα γι’ αυτό.

  Εδώ είχαν φτιάξει «μαϊμού» site με το όνομα της ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, κι άλλο με την υπογραφή τής Κ.Ε. του ΚΚΕ,
  που τάχα καλούσε αντί τού ΚΚΕ να ψηφίσουν οι κομμουνιστές
  ΣΥΡΙΖΑ στις 17-6-12…

  Τι έχουμε λοιπόν εδώ;
  α) Δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι κάποια επιστολή τού Ζαχαράκη έφτασε στο ΚΚΕ.
  β) Ότι έφτασε ένα mail δικό του. Και πώς θ’ αποδείκνυε το ΚΚΕ ότι ήταν δικό του;
  Ή έπρεπε να ζητήσει απ’ την ηλεκτρονική δίωξη να το ερευνήσει,
  ή έπρεπε να ψάξει να βρει τον Ζαχαράκη να το επιβεβαιώσει.

  Εσείς τι πρεσβεύετε κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;
  Ήταν δουλειά τού ΚΚΕ να διερευνήσει μέσω ηλεκτρονικής δίωξης τον αποστολέα;
  Ήταν δουλειά τού ΚΚΕ να πιει καφεδάκι με τον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία Ζαχαράκη, να του πει και το φλυτζάνι να βρουν άκρη πώς θα γλιτώσει απ’ τους άλλους επιχειρηματίες που τον ρίξανε;

  Το τι κάνει το ΚΚΕ και το ποια είναι η θέση και η πάλη του ενάντια στον καπιταλισμό, κι ενάντια στις νόμιμες και παράνομες ρεμούλες που εκ των πραγμάτων τον συνοδεύουν, καταγράφεται στους καθημερινούς του αγώνες εντός κι εκτός βουλής.

  Αφήστε λοιπόν τις λασποαιχμές ενάντια στο τιμημένο ΚΚΕ. Δεν σας τιμά τέτοια δημοσιογραφία. Και δεν σας ταιριάζει. Εκτός, αν εσείς πιστεύετε ότι σας ταιριάζει…

  Εν κατακλείδι κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,
  το ΚΚΕ και η κυρία ΠΑΠΑΡΗΓΑ που με χαρά κατονομάζετε σαν γνώστρια τής υπόθεσης, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.

  Βέβαια την ΑΠΑΝΤΗΣΗ την έχετε ήδη πάρει επίσημα απ’ το ΚΚΕ, αλλά δεν βλέπω να κάνετε τον …κόπο να την αναρτήσετε στο τέλος τής υπάρχουσας ανάρτησής σας…

  Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

 6. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: