καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Σεπτεμβρίου 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Αυγ.   Οκτ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Μουχλιασμένη προπαγάνδα…και συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ

Posted by redship στο 13 Σεπτεμβρίου , 2012


Τα ΜΜΕ των καπιταλιστών κόπτονται για τον «902»! Η ειρωνεία είναι καταφανής, γιατί καταφανής είναι και η προσπάθεια ορισμένων δημοσιογράφων και αστικών ΜΜΕ να παραστήσουν ότι δήθεν «στενοχωριούνται» για την παύση λειτουργίας του τηλεοπτικού «902», αξιοποιώντας ταυτόχρονα αυτό το γεγονός, που από μόνο του δυσχεραίνει την προπαγανδιστική δυνατότητα του ΚΚΕ, για να χτυπήσουν το ίδιο το Κόμμα.

Οπως ο ΣΚΑΪ προχτές, έτσι χτες το ηλεκτρονικό «Βήμα» και ο Γιώργος Μαλούχος αναρωτιούνται: «Αν αύριο η κυβέρνηση επιχειρήσει μια αντίστοιχη κίνηση λ.χ. σε κάποιο από τα κρατικά κανάλια ή τα ραδιόφωνα, ή σε άλλους φορείς του δημοσίου, το ΚΚΕ θα θυμηθεί ότι ήταν ο πρώτος διδάξας ή «θα μπει μπροστά»;».

Αν ο Γ. Μαλούχος ανησυχεί, μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι το ΚΚΕ παραμένει μπροστάρης των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων και των ανέργων και είναι το μόνο Κόμμα που παλεύει για την εξάλειψη της ανεργίας με την εξάλειψη του καπιταλισμού, που όσο υπάρχει θα τη θρέφει. Και ταυτόχρονα έχει πολλές φορές εκφράσει τη θέση του για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας των κρατικών ΜΜΕ, που τα ανταγωνίζονται τα αστικά ιδιωτικά ΜΜΕ, υπηρέτης των οποίων είναι ο Γ. Μαλούχος. Το ΚΚΕ παλεύει γενικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που ο Γ. Μαλούχος και το «Βήμα» στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Εχει επαναληφθεί η λαθροχειρία και από άλλους. Μόνο που ο «902» δεν είναι επιχείρηση, δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματικό όμιλο, όπως είναι ο ΔΟΛ, αλλά αποτελεί προπαγανδιστικό μέσο του ΚΚΕ. Και ως τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει, όπως τα άλλα κανάλια, έσοδα από τις «άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες» των ιδιοκτητών του. Το μοναδικό κέρδος του ΚΚΕ από τη λειτουργία της τηλεόρασης του «902» είναι η τηλεοπτική προβολή των θέσεών του, που τα αστικά ΜΜΕ θάβουν, διαστρεβλώνουν ή συκοφαντούν. Κι όμως, ο Γ. Μαλούχος βάζει στο ίδιο τσουβάλι τις απολύσεις που επιφέρει η παύση λειτουργίας του σταθμού με τις απολύσεις και τις δραματικές περικοπές μισθών που γίνονται χάριν της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων, για να μεγαλώσει το κέρδος του επιχειρηματία. Δεν είδαμε να λέει λέξη για τους απολυμένους από το συγκρότημα Λαμπράκη…

 

Αντίστοιχα, στη χτεσινή εφημερίδα «Ελλάδα αύριο», ο Γιώργος Πενταράκης, ο οποίος για μερικά χρόνια τρεφόταν από τον «902», χρεώνει στο ΚΚΕ ότι πήγαινε τον τηλεοπτικό «902» για «κλείσιμο» από την ίδρυσή του! Και αυτό γιατί ο «902», που ως τηλεόραση του ΚΚΕ προπαγάνδιζε τις θέσεις του και πρόβαλλε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όταν τα άλλα ΜΜΕ τα συκοφαντούσαν, κατά τον συντάκτη ήταν «κομματικός μονόλογος, αποκλεισμός κάθε διαφορετικής άποψης και μια ομάδα πολυάριθμων κομισάριων που ήλεγχε τα κείμενα, για να μην αλλοιωθεί η «κομματική γραμμή»»!

Ο Γ. Πενταράκης επιδίδεται σε μια επιχείρηση διαχωρισμού βάσης – καθοδήγησης, αναφερόμενος στον «902» ως «μέσο προπαγάνδας» όχι του ΚΚΕ αλλά… «της ηγετικής του ομάδας» και τις αναγκαστικές περικοπές στον «902» ως «εκκαθαρίσεις» της «ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ». Και για κερασάκι, ο συντάκτης δηλώνει «σεβασμό» στον «κόσμο του ΚΚΕ», αλλά «για την ηγετική ομάδα δεν αξίζουν, ωστόσο, δάκρυα»…

Γνωστά και σάπια τερτίπια μιας δημοσιογραφίας που βρίσκεται στην υπηρεσία της συκοφάντησης του ΚΚΕ και των προπαγανδιστικών του μέσων, της υπονόμευσης της διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, ενώ εκείνοι προπαγανδίζουν ότι μπορεί στον καπιταλισμό να μηδενιστεί η ανεργία, όπως κάνουν, π.χ., το «Εθνος» και η «Ελλάδα αύριο», που χλευάζουν τη θέση του ΚΚΕ και κάνουν γαργάρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ανέργων που μόνο το ΚΚΕ προτείνει. Παριστάνουν τους υπερασπιστές των ανέργων εκείνοι που βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της πολιτικής που προκαλεί στρατιές ανέργων και μισοεργαζομένων. Να χαίρονται τα έργα τους.

Advertisements

2 Σχόλια to “Μουχλιασμένη προπαγάνδα…και συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ”

 1. Ka Ge said

  Για τον ΣΚΑΪ τι να πω; Αηδίες και ξεράσματα. Θ’ ανησυχούσα όμως αν άλλαζε ρότα. Αν σταμάταγε τον αντικομμουνισμό, την παραπληρορόρηση, την επίθεση στους εργατικούς αγώνες, τη μη υπεράσπιστη των καπιταλιστικών συμφερόντων.

  Για σένα όμως κ. Πενταράκη, λυπάμαι. Πεντάρα δεν αξίζεις!

  Ώστε σέβεσαι τη βάση τού ΚΚΕ κ. Πενταράκη, αλλά όχι την ηγεσία του ΚΚΕ…
  Και μας σέβεσαι τόσο πολύ, που μας πετάς κατάμουτρα ότι είμαστε ηλίθιοι…
  Γιατί το πιστεύεις αυτό;
  Νομίζεις πως δεν καταλαβαίνουμε ότι αφήνεις λασποαιχμές ενάντια στην ηγεσία τού ΚΚΕ, ακριβώς διότι είσαι ενάντια στην στρατηγική τού ΚΚΕ; Ενάντια στην Εργατική-Λαϊκή Εξουσία δηλαδή. Ενάντια στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό είσαι κ. Πενταράκη.

  Η βάση τού ΚΚΕ κ. Πενταράκη δεν είμαστε ηλίθιοι. Καταλαβαίνουμε ότι κόπτεσαι για τη διαιώνιση του καπιταλισμού. Μόνο που κι εσύ τον θες …ανθρώπινο. Αριστερό…

  Πεντάρα δεν αξίζεις κ. Πενταράκη!
  Το ξέρεις…

 2. Aνενταχτος said

  Πιστεύω ότι η απόφαση του ΚΚΕ να κλείσει τον 902 είναι απολύτως σωστή και κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να το κάνει εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα απο τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες απολύσεις με όλα τα συνεπακόλουθα όπως οι ανακοινώσεις των εργαζομένων που κατηγορούσαν το ΚΚΕ για στυγνό εργοδοτισμό και αυτό έδωσε αφορμή πολιτικής εκμετάλλευσης τόσο απο τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα αλλά και τη ναζιστική χ.α. η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός στην αντικομουνιστική του προπαγάνδα. Το ΚΚΕ θα έπρεπε να λάβει και αυτή τη παράμετρο στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δηλαδή τις απολύσεις στον 902 ,οι οποίες ναι μέν έγιναν εξαναγκαστικά αλλά είχαν άσχημο αντίκτυπο για το κόμμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: