καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Αύγουστος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιολ.   Σεπτ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Χρυσή Αυγή: Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας!

Posted by redship στο 27 Αυγούστου , 2012


Δεν υπερασπίστηκαν τίποτα από την Ελλάδα, ούτε τα αρχαία της, ούτε τα νεοκλασικά της, ούτε τα πάρκα, ούτε τα δάση, ούτε τα ποτάμια, ούτε τη γλώσσα, τίποτα! Τα ελληνικά τους είναι άθλια, και όλη η δράση τους εξαρτάται από την ύπαρξη και εξαντλείται στην καταδίωξη των ξένων, και δη των μαύρων.
Είναι μία Κου Κλουξ Κλαν του 21ου αιώνα, στα πρότυπα της ρατσιστικής οργάνωσης του αμερικανικού νότου, που δούλευε για τα μεγάλα αφεντικά, τους τσιφλικάδες που είχαν τις φυτείες. Τώρα, οι εντόπιοι μιμητές εξυπηρετούν απολύτως την άρχουσα νομενκλατούρα, συγκρατώντας κυρίως πολίτες από τα λαϊκά στρώματα να μην διαφύγουν αγαναχτισμένοι από την εξαθλίωση που τους οδηγεί η ολιγαρχία προς την Αριστερά, να μην αμφισβητήσουν το στάτους κβο. Να μην διεκδικήσουν την ανατροπή του σάπιου συστήματος.
Εξυπηρετούν τους διεθνείς τοκογλύφους. Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι φταίνε, να μην στρέψει την οργή του εναντίον αυτών που καταστρέφουν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή κάνει αυτό που κανένα από τα κόμματα που υποστηρίζει το μνημόνιο δεν θα μπορούσε να το κάνει, γιατί έχουν όλα χάσει την αξιοπιστία τους. Ούτε ο Πρετεντέρης και η Τρέμη μπορούν, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με την ολιγαρχία. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται από το περιθώριο, από το λαό, και μπορεί να στρέψει την προσοχή και το θυμό του κόσμου αλλού, πολύ μακριά από τις αιτίες και τα συμφέροντα που κατεδαφίζουν την Ελλάδα. Γιατί μπορεί να πείθει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ότι -για όλη αυτή την καταστροφή που συμβαίνει, που η Ελλάδα γίνεται ξανά μία υποτελής χώρα, μια αποικία κατωτάτης υποστάθμης, που της αρπάζουν όλο τον εθνικό πλούτο, και οι πολίτες καταδικάζονται στη φτώχεια χάνοντας μισθούς, συντάξεις, μαγαζιά, επιχειρήσεις και περιουσίες… δεν φταίνε οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί που τους υπηρετούν, ή μάλλον φταίνε κάπως κι αυτοί, αλλά κυρίως φταίνε οι πάμφτωχοι, οι μετανάστες που ζητούν δουλειά, ένα χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμία μέριμνα και φροντίδα, σαν άνθρωποι β΄ και γ΄ κατηγορίας.
Οι μετανάστες φταίνε για τις απολύσεις στο δημόσιο, για την περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, επικουρικών κ.λπ., για την έλλειψη φαρμάκων, για το κλείσιμο σχολείων σε όλη την επικράτεια, αυτοί φταίνε που οι τιμές στα πλοία για τα νησιά είναι εξωφρενικές, αυτοί φταίνε για το ξεπούλημα του ΟΤΕ και της ΑΤΕ, αυτοί φταίνει που οι εργολάβοι απομυζούν εδώ και πενήντα χρόνια τα δημόσια ταμεία χωρίς ποτέ να τελειώνουν την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αυτοί φταίνε για 2.500 πολίτες που πεθαίνουν κάθε χρόνο σε δρόμους-σκοτώστρες σαν την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών κ.ο.κ. Αυτοί φταίνε που νέοι με πτυχία και προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά και εξαναγκάζονται να γίνουν μετανάστες, να γίνουν Πακιστανοί στη Γερμανία και την Αυστραλία!
Η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα το πιο δυνατό χαρτί της ολιγαρχίας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα ληστρικά της μέτρα σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή εκτροχιάζει την οργή και τη ρίχνει στο κενό.

Επιστρέφουν οι βρικόλακες
Στον πυρήνα των οπαδών της Χρυσής Αυγής είναι οι πιο σκληροί, οι πιο καταπιεσμένοι ρατσιστές. Αυτοί που για δεκαετίες δεν μπορούσαν να εκφραστούν, να βγάλουν την κοινωνική τους χολή, να εκδηλώσουν την αντικοινωνικότητά τους γιατί δεν τους έπαιρνε. Στην μεταπολεμική περίοδο που κυριάρχησε στην Ευρώπη και την Ελλάδα ο αστικός δημοκρατικός πλουραλισμός και η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ λαών και εθνών, και τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγορεύτηκαν σε ύψιστη αξία, σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα θετική εξέλιξη που οι φυλετικές διακρίσεις, ο αντισημιτισμός και η θρησκευτική μισαλλοδοξία θεωρήθηκαν ντροπή και έγκλημα για τον πολιτισμένο κόσμο… οι μικρόνοες, ρατσιστές και κομπλεξικοί, μπήκαν στο περιθώριο, και για να μην στιγματισθούν ως αμόρφωτοι, ακοινώνητοι, μισάνθρωποι και με εγκληματικές τάσεις, λούφαξαν.

Τώρα, όμως, η κρίση που είναι οικονομική και πολιτισμική, και διαλύει τους θεσμούς και καταρρακώνει τα ήθη, τους αφήνει χώρο να εκδηλωθούν και να δράσουν, όπως παλιά. Το χάος που προκαλεί η κρίση δίνει ξανά τη δυνατότητα σε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας, να σηκώσουν κεφάλι, να βγουν μπροστά με θράσος και μίσος. Οι οπαδοί της χούντας του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη, που σε συνεργασία με τους Αμερικάνους και τους Τούρκους κατέστρεψαν το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος και διχοτόμησαν το νησί… οι θαυμαστές του Χίτλερ και οι νοσταλγοί των γερμανοτσολιάδων… οι ιδεολογικοί απόγονοι των δοσιλόγων και των κουκουλοφόρων συνεργατών των ναζί, οι θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν, αναθάρρησαν με την κρίση, βρήκαν ανοιχτές τρύπες και βγήκαν στο προσκήνιο. Από κοντά οι τυφλωμένοι εθνικιστές που ο θαυμασμός τους εξαντλείται στον Μέγα Αλέξανδρο και στους 300 του Λεωνίδα, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα από Επίκουρο και Πυθαγόρα, από Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη, από Σαπφώ και Πίνδαρο, αυτοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού δεν είναι τα σπαθιά και οι ασπίδες, αλλά οι τέχνες, τα γράμματα και πάνω απ’ όλα η δημοκρατία… συν κάτι εντελώς αμόρφωτοι θρησκόληπτοι υποκριτές, σκοταδιστές, αντισημίτες που παραβλέπουν ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι 100% εβραϊκή.
Και δίπλα σ’ αυτούς, οι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου φανατικοί οπαδοί της Άκρας Δεξιάς, που αγνοούν ακόμα ότι η επιστήμη έχει εδώ και πολλά χρόνια αποδείξει ότι δεν υπάρχει ελληνικό, τούρκικο, αμερικάνικο ή κινέζικο αίμα. Κι ότι τα ανθρώπινα γονίδια μοιάζουν πάρα πολύ με τα γονίδια των πιθήκων, του ποντικού και της μύγας. Ότι η φύση είναι μία, πολύμορφη, αλλά ενιαία και αδιαίρετη.
Ένας κόσμος βαθιά αμόρφωτος, που εύκολα καταναλώνει κομματάκια της ιστορίας και επιστημονικές θεωρίες επιπέδου τηλεμάρκετινγκ περί καθαρότητας, στην προσπάθειά του να επιβιώσει μέσα σε κοινωνίες που μόνο το χρήμα και η εξουσία αποτελούν αξίες και καθορίζουν ταυτότητες. Άνθρωποι που προσπαθούν να δώσουν αξία στην ύπαρξή τους υποτιμώντας τους άλλους με βάση το χρώμα του δέρματος, τη σεξουαλική επιλογή ή το θρήσκευμα… ή πατώντας πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς που προέρχεται από περιοχές που μαστίζονται από φτώχεια, ερήμωση ή πολέμους. Άνθρωποι που δεν ξέρουν σε τι κατάσταση ήταν οι Ρωμιοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που κατέφυγαν στη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική ή την Ελλάδα, κουρελήδες, βρώμικοι και γεμάτοι ψείρες… ότι έτσι καταντάει κι ο καλύτερος άνθρωπος όταν οι συνθήκες είναι κακές και άθλιες.
Αλλά, ρατσιστές δεν είναι μόνο οι φτωχοί και οι λεηλατημένοι από την ολιγαρχία. Είναι και πλούσιοι που έχουν ταξικό κόμπλεξ ανωτερότητας, που βλέπουν τους φτωχούς, ανεξαρτήτως χρώματος, ως απειλή για τα πλούτη και τα προνόμιά τους. Αυτοί έχουν την ίδια γνώμη και φέρονται το ίδιο σκληρά και ρατσιστικά τόσο στους μετανάστες που σκάβουν λαγούμια ή πλένουν πιάτα όσο και στους εργάτες της χαλυβουργίας που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρεπή αμοιβή.
Οι νεοφασίστες έχουν πιάσει το νόημα, ξέρουν τα αδύνατα σημεία αυτού του εξαθλιωμένου ή απειλούμενου από την ολιγαρχία κόσμου. Στρέφονται εναντίον των μεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν ή την Αίγυπτο, γιατί ξέρουν ότι το μαύρο χρώμα του δέρματος αφυπνίζει πιο εύκολα το ρατσιστικό πολιτισμικό «γονίδιο», για να μιλήσουμε κι εμείς με όρους γενετικής. Γιατί υπάρχει μεγάλη ρατσιστική παράδοση μέσα στη δυτική κουλτούρα. Από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος στη Δύση, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, δηλητηριάζεται με το μικρόβιο του ρατσισμού στο οποίο στηρίχθηκαν όλες οι γενοκτονίες, οι πόλεμοι και η αποικιοκρατία.

Είναι ρατσιστές οι ψηφοφόροι τους;
Είναι όλοι οι ψηφοφόροι χρυσαυγίτες; Όχι βέβαια, αλλά σίγουρα όλοι όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή έχουν κάποιο σοβαρό κουσούρι. Γιατί δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος, κανένας καλλιεργημένος άνθρωπος, κανένας πολιτισμένος άνθρωπος, όποια δυσαρέσκεια κι αν έχει, όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζει, να υποστηρίζει ότι η λύση είναι ο ναζισμός, ο φασισμός, ο μισανθρωπισμός, οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες. Κι όποιος νομίζει ότι έχει εμπεδώσει τον πλούσιο και ανεκτίμητο ελληνικό πολιτισμό επειδή κουνάει την ελληνική σημαία, η οποία σημειωτέον δεν προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, και αγνοεί ότι οι Έλληνες διώκονταν ως ειδωλολάτρες από τους εκχριστιανισμένους Ρωμαίους, τότε αυτός είναι ή αφελής ή βλαξ ή επικίνδυνος.
Ο ελληνικός πολιτισμός θέλει, προϋποθέτει, παιδεία, αυτή είναι και η ουσία του, εξάλλου. Θέλει πνευματική άσκηση και καλλιέργεια, θέλει μόχθο και πάνω απ’ όλα ευρύτητα, γνώση και αξίες. Αυτό έπαιρναν οι Έλληνες μαζί τους όταν εγκαθίσταντο στη χώρα των Σκυθών στη Μαύρη Θάλασσα και οπουδήποτε αλλού, δηλαδή σε ξένη γη. Δεν μεταφέρανε τη Ρόδο, τη Μίλητο ή την Αθήνα μαζί τους. Τη γη των προγόνων τους την άφηναν πίσω και ρίζωναν στη γη των άλλων κουβαλώντας τον πολιτισμό τους και υιοθετώντας στοιχεία από τον πολιτισμό των αυτοχθόνων ξένων.
Είναι πολύ μεγάλη εθνική κατάντια, η κατώτερη πολιτισμική μας στάθμη, 400 χιλιάδες συμπολίτες μας να ανέχονται και να ενισχύουν το μοντέλο του Νεοέλληνα νεοναζί που βγαίνει σαν βρυκόλακας τη νύχτα για να σπάσει με σιδερογροθιές και λοστούς το κεφάλι ενός φουκαρά από το Πακιστάν ή να μαχαιρώσει ένα πεινασμένο από το Αφγανιστάν. Είναι εκφυλισμός να συνταυτίζεται ο δυσαρεστημένος ψηφοφόρος με αποβράσματα. Κι αυτός ο ψηφοφόρος, που έχει αυτά τα κριτήρια, και θαυμάζει αυτούς τους εγκληματίες, να νομίζει ότι είναι Έλληνας και υπηρετεί τον Ελληνισμό. Όταν κάποιος βλέπει στο πρόσωπο του χρυσαυγίτη τον απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Η ηλιθιότητα σ’ αυτό το βαθμό είναι αθεράπευτη. Και δεν ξέρω κι αν ο θεός μπορεί να κάνει κάτι.

Εάν η Παναγία…
Χρειάζονται κάπου κάπου το φόνο ενός Έλληνα από ξένο για να κάνουν μια τεράστια κινητοποίηση, ένα ξεσηκωμό, για να συνεχίσουν να περνούν αθόρυβα και ασχολίαστα δεκάδες αυτοκτονίες που γίνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αυτές οι ελληνικές ζωές που τις σκοτώνει το Μνημόνιο, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης, η Μέρκελ, ο Γιουνκέρ και η Λαγκάρντ, δεν έχουν καμία αξία για τους Ελληναράδες. Δεν τους κάνουν έξαλλους από θυμό αυτοί οι θάνατοι. Μόνο ο Έλληνας, που πεθαίνει από χέρι ξένου εξάπτει το ενδιαφέρον τους. Οι 350 Έλληνες, με οικογένειες και παιδιά, που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και οι 50 που τερμάτισαν τη ζωή τους (μόνο μέσα σε ένα μήνα) κάτω από το βάρος της οικονομικής λεηλασίας, δεν έχουν καμία αξία για τους νεοφασίστες.
Μ’ αυτό και μόνο, βλέπει κανείς πόσο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον των ακροδεξιών για τους Έλληνες. Καρφάκι δεν τους καίγεται για τους Έλληνες, αν ζουν ή πεθαίνουν, και για την Ελλάδα, αν καταστρέφεται ή ξεπουλιέται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χειραγωγήσουν τον κόσμο, να τον φέρουν στα μέτρα τους, να υπηρετήσουν την ψύχωση του φασισμού. Να στηρίξουν την ολιγαρχία κάνοντας το καθεστώς πιο αντιλαϊκό και πιο αυταρχικό. Να υπακούν πειθαρχημένα οι πολίτες στις αρχές της ολιγαρχίας. Στρατιωτικά. Αν νοιάζονταν για τους Έλληνες, θα νοιάζονταν για κάθε Έλληνα που δολοφονείται, είτε από σφαίρα είτε από την εφορία είτε από την ανεργία. Κι αυτοί οι δολοφονημένοι Έλληνες είναι εκατοντάδες φορές περισσότεροι από τον Έλληνα που δολοφονείται από ένα ξένο.
Εάν η γέννηση του Χριστού συνέβαινε στην Ελλάδα, στις μέρες μας, οι χρυσαυγίτες θα μαχαίρωναν τον Ιωσήφ και θα πέταγαν την Παναγία και τον Χριστό έξω από το μαιευτήριο γιατί είναι Παλαιστίνιοι, μελαμψοί και φτωχικά ντυμένοι. Εάν η Ρωξάνη, η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπινε τον καφέ της στον Άγιο Παντελεήμονα, θα την προπηλάκιζαν και θα την έδιωχναν κακήν κακώς επειδή είναι Περσίδα, μελαχροινή και ντυμένη ανατολίτικα. Εάν ο ηλιοκαμένος Διογένης περνούσε με το φανάρι του από την πλατεία Αττικής θα λιντσαριζόταν σε κάποιο στενοσόκακο γιατί είναι σκούρος, ξυπόλυτος και ισχνός. Εάν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ξεμοναχιαζόταν στην Ομόνοια θα λιντσαριζόταν επειδή έχει τσιγγάνικη κοψιά και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος επειδή μιλάει αρβανίτικα. Εάν ο Χατζιδάκις έβγαινε βόλτα στη Ρωμαϊκή Αγορά θα δεχόταν ύβρεις και επίθεση με σιδερογροθιές επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Εάν, όμως, οι χρυσαυγίτες συναντούσαν τον Χίτλερ που ρήμαξε την Ελλάδα, τον Γλίξκμπουργκ που διόρισαν «Βασιλέα της Ελλάδος» οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ή τον συνταγματάρχη Ιωαννίδη που έδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, θα σέρνονταν στο χώμα για να του γλείψουν τα πατούμενα!

Στέλιος Ελληνιάδης
Advertisements

3 Σχόλια to “Χρυσή Αυγή: Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας!”

 1. satyrikon said

  Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

 2. Ka Ge said

  TO ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ, ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ.
  ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ…
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ …ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ…
  ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ ΣΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ…
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΛΠ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΤΙ;

 3. Εγώ πιστεύω ότι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν αυτό τον
  κομματικό σχηματισμό τη Χρυσή Αυγή είναι ένα συνονθύλευμα διαφόρων λούμπεν
  στοιχείων οι οποίοι προέρχονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και βρίσκουν
  κομματική και πολιτική έκφραση που ικανοποιούν τα κτηνώδη ένστικτα τους. Το ζήτημα είναι να πιέσουμε να πάρει μέτρα η πολιτεία με σκοπό να απομονωθουν και να περιθοριοποιθούν από την κοινωνία.
  Η είσοδος τους στο κοινοβούλιο είναι μια μορφή αστικής νομιμότητας και αυτό από ότι φαίνεται δεν του καλοαρέσει του αρχηγού τους.
  Πράγματι είναι ένα αντίγραφό της ΚΟΥ ΚΟΥΞΛΑΝ των ΗΠΑ που δεν παύει να είναι επικίνδυνη η οργάνωση αυτή για την χώρα αλλά και για το εργατικό κίνημα.
  Η αστική τάξη για οσο διάστημα έχει τον έλεγχο τους χρησιμοποιεί ως εφεδρικό στρατό. Είναι γεγονός ότι όπου αποδυναμώνεται το εργατικό κίνημα έχει άνοδο ο φασισμός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: