καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Αύγουστος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Εγγραφή

Καθοριστική η πρόταση του ΚΚΕ

Posted by redship στο 25 Αυγούστου , 2012


Οι εξελίξεις σε Ελλάδα και ΕΕ επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων. Αναδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάγκη, τα αιτήματα που προβάλλει στην πρότασή του το Κόμμα να αποτελέσουν στόχους πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ως ελάχιστη προϋπόθεση για να ανασάνει ο λαός από τη βαρβαρότητα που τον καταδικάζουν η ΕΕ, τα κόμματά της στην Ελλάδα, η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Καμιά άλλη «διέξοδος», με όσες περικοκλάδες κι αν επιχειρούν να τη σερβίρουν, δεν απαντάει στα λαϊκά συμφέροντα, στο βαθμό που δεν αμφισβητεί την ΕΕ και τα μονοπώλια, δεν περιέχει στόχους που βοηθούν το λαό να κατανοήσει το χαρακτήρα της κρίσης και της λυκοσυμμαχίας.
Σήμερα, όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν το χρέος (ολόκληρο ή μέρος του) σαν υποχρέωση του λαού να το ξεπληρώσει, ενώ δεν έχει καμιά ευθύνη στη δημιουργία του. Εχουν συνταχθεί πίσω από τη θέση για διαπραγμάτευση της συμφωνίας με την τρόικα και διαγκωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος συνομιλητής της ΕΕ και της τρόικας. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σχημάτισαν κυβέρνηση με στόχο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Με φοβέρες και εκβιασμούς προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι οι στρατηγικές επιλογές της ντόπιας πλουτοκρατίας ταυτίζονται με το δικό του συμφέρον. Αρα πρέπει να αποδεχτεί θυσίες, να μην αντιδράσει στα μέτρα, που δεν έχουν τέλος.
Τελευταία, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συντάσσεται με τη θέση για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, σαν ζητούμενο της όποιας διαπραγμάτευσης. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι κάτι καλό θα προκύψει για το λαό, αν τα μέτρα που τον εξοντώνουν κατανεμηθούν σε τέσσερα αντί για δυο χρόνια. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν για προαπαιτούμενο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Ταυτίζονται με τις θέσεις μερίδων της πλουτοκρατίας που ζητάνε «άλλο μείγμα» στην αστική διαχείριση της κρίσης, προσαρμοσμένο στα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα. Από αυτή τη σκοπιά, τίποτα θετικό δεν προβλέπουν για το λαό, καμιά ανακούφιση δεν πρόκειται να του προσφέρουν.
Το ΚΚΕ λέει: Οργάνωση και λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Οι στόχοι αυτοί είναι άρρηκτα δεμένοι με την πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων νόμων τους, αφού η υλοποίησή της προϋποθέτει σύγκρουση με την ΕΕ και τη στρατηγική της, ανυπακοή στους νόμους και τα δεσμά της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Ενας τέτοιος αγώνας είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, να τον βγάλει όρθιο και πραγματικό νικητή από την κρίση. Αυτόν τον αγώνα, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τον εμπνεύσει και να τον καθοδηγήσει, επειδή η στρατηγική του δεν αναγνωρίζει δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, πολεμάει τη στρατηγική του.

5 Σχόλια προς “Καθοριστική η πρόταση του ΚΚΕ”

 1. vivalagreece said

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ;ΓΙΑΤΙ Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΔΕΝ
  ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΜΑΖΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ,ΓΙΑΤΙ ΩΣ
  ΓΝΗΣΙΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ
  ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ,ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕ
  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ, ΚΑΝΑΤΑΙ
  ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΠΑΞΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ
  ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΣΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΠΩΣ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΓΙΑ ΤΙ ΔΙΩΞΑΤΑΙ ΤΟΥΣ
  ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ .ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΡΕΞΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ
  ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ
  ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΣΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ
  902.ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΑΙ ΣΑΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
  ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
  ΚΚΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ.ΓΙΑΤΙ Η 5Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ
  ΚΚΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΩ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΤΙΜΑΤΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ
  ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.ΤΟ ΠΑΙΔΩΜΑΖΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.ΓΙΑ
  ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
  ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

 2. MegaProvokatoras said

  λες αρκετά σωστά πράγματα που συμφωνώ.

  Έχω όμως μια απορία για αυτό που λες κι είναι γνωστό ότι είναι και κύριο σημείο κριτικής του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δλδ ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Κι έτσι είναι. Αλλά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ : «όχι στην Ευρώπη των μονοπωλίων και των καπιταλιστών αλλά στην Ευρώπη των Λαών» Πιστεύει δλδ σε μια Ευρώπη που θα έχουν πάρει οι λαϊκές δυνάμεις την εξουσία και θα την κάνουν μια Ένωση Κρατών με φιλολαϊκές κυβερνήσεις (δλδ των ευροσοσιαλιστών, ευροκομμουνιστών, εργατικών κλπ). Ή τέλος πάντων θα έχει αλλάξει κατά πολύ ο συσχετισμός των δυνάμεων στο Ευροκοινοβούλιο (όπου εκεί αποφασίζονται όλα) προς όφελος των φιλεργατικών δυνάμεων και θα μπορούν να χαράσουν άλλη Πολιτική.
  Κι εδώ είναι η απορία μου: Το ΚΚΕ μήπως δεν μάχεται για το ίδιο αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα;;;;;;;; Ο προλεταριακός Διεθνισμός τι είναι;;;; Δεν είναι ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ;;;; Κάτι μάλιστα που αυτό κι αν φαίνεται ανέφικτο !!!! Κάτι που τόσα χρόνια που ακολουθώ αυτή την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ δεν μπόρεσα να καταλάβω ΠΟΤΕ πως θα επιτευχθεί κι αν είναι δυνατόν ποτέ να γίνει.
  Εσένα , εσάς σας φαντάζει δλδ πιό σωστό κι εφικτό το να καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις τις μάζες Παγκοσμίως ώστε να μετατρέψουν το Καπιταλιστικό Καθεστώς σε Κομμουνιστικό απ’ ότι σε μια πιό περιορισμένη κλίμακα (όπως η Ε.Ε.);;;
  Ξέρω θα μου πεις πως όσο υπάρχει Καπιταλισμός δεν θα σ’ αφήσει να το κάνεις σε μια τέτοια κλίμακα. Και τότε πως δημιουργήθηκε η Σοβ. Ένωση; θα σου ανταπαντήσω. Άλλωστε, αν τα ξέρω καλά, γι αυτό κι ονομάστηκαν αυτές οι Χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού κι όχι Κομμουνιστικές διότι δεν είχε επικρατήσει Παγκοσμίως. Το σύστημα διακυβέρνησης όμως ήταν Κομμουνιστικό.
  Λοιπόν μπορείς να μου λύσεις αυτή τη διαφορά σας με το ΣΥΡΙΖΑ, που λέτε ότι σας χωρίζουν πάρα πολλά ….. άλλοι λένε κι ΑΒΥΣΣΟΣ. Θα ήθελα να δω πως επιχειρηματολογείται αυτή η διαφορά … για να καταλάβω κι εγώ …….

 3. Ka Ge said

  Προς megaProvokatoras:
  Απλά είναι τα πράματα,
  ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση που να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, όσο είναι κυρίαρχος ο καπιταλισμός. Πού στο καλό σκοντάφτεις και δεν μπορείς να το καταλάβεις;

  Π.χ., αν τρεις, πέντε, ευρωπαϊκές χώρες (γεωγραφικά), ανατρέψουν τον καπιταλισμό και αρχίσουν να οικοδομούν το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, σίγουρα μπορούν να ενωθούν σ’ έναν οργανισμό για εξυπηρέτηση των μεταξύ τους εμπορικών και άλλων σχέσεων.

  Τι θα είναι αυτό; Ευρωπαϊκή Ένωση; Μα η ευρωπαϊκή ήπειρος γεωγραφικά περιλαμβάνει και άλλες πολλές χώρες, που θα είναι καπιταλιστικές.

  Άρα, τόσο η δοσμένη ΕΕ, όσο και μια υποτιθέμενη με διαφορετικό συσχετισμό ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ δυνάμεων, όπως πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ (απ’ ό,τι λες), εκ των πραγμάτων τα συμφέροντα των μονοπωλίων θα υπηρετεί.

  Τα μονοπώλια θα είναι εξουσία, εφόσον δε θα έχει ανατραπεί ο καπιταλισμός.
  Διότι, εξουσία δεν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο γενικότερα.
  Η κυβέρνηση είναι απλά ο πολιτικός υπάλληλος της πλουτοκρατίας,
  Πλούτος+κράτος…

  ΥΓ
  Δεν είναι καθόλου καινούριο πάντως αυτό το θέμα. Ο ΛΕΝΙΝ, είχε ασχοληθεί διεξοδικά τότε…
  Ξέρεις τι είχε αποφανθεί; Ότι μια τέτοια Ευρωπαϊκή Ένωση με κυρίαρχο τον καπιταλισμό, θα ήταν αντιδραστικότερη από αντιδραστική…
  Όπως και είναι…
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτα λιγότερο από ιμπεριαλιστική ένωση. Τι λες; Γίνεται ανθρώπινος ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός; ΟΧΙ !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: