καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Αύγουστος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιολ.   Σεπτ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

Αιτήματα του ΠΑΜΕ για το «Αγία Σοφία»

Posted by redship στο 18 Αυγούστου , 2012


Στην επιστολή που στέλνει προς τον υπουργό Υγείας για το «Αγία Σοφία» το ΠΑΜΕ θέτει τα εξής αιτήματα:

 • «Αμεση και επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το κράτος. Να δοθούν πίσω τα χρήματα του νοσοκομείου που «κουρεύτηκαν» με τη δανειακή σύμβαση (33.000 ευρώ).
 • Καμία συγχώνευση, «λειτουργική διασύνδεση» ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών με το νέο οργανισμό του νοσοκομείου. Τον απορρίπτουμε. Είναι πολύ πίσω από την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει όλες τις ειδικότητες και αναγκαστικά πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες όλης της χώρας. Μειώνει τις κλίνες από 750 σε 656 και καταργεί 277 οργανικές θέσεις, διαιωνίζει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (ακόμη πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, κλοπή του πλούτου που παράγει ο λαός από τους εργολάβους). Καμία απόλυση.
 • Αμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου. Αμεση στελέχωση όλων των τμημάτων του με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους με καρδιοαναισθησιολόγους, καρδιοχειρουργούς, καρδιολόγους, νοσηλευτές. Επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής μονάδας και του αιμοδυναμικού.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτές, γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, παρασκευαστές, μάγειρες, τραπεζοκόμες, καθαρίστριες, βοηθοί θαλάμου, φυσιοθεραπευτές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.ά.). Να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο. Να μονιμοποιηθούν όσοι δουλεύουν σε συνεργεία, με σύμβαση έργου κ.λπ.
 • Είναι επείγουσα ανάγκη, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, να γίνουν μετατάξεις προσωπικού που έχουν την οικογένειά τους στην επαρχία (τα παιδιά τους, το σύζυγο, τους γονείς τους συνάδελφοι που ήρθαν μέχρι την Αθήνα για το μεροκάματο). Να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην περιοχή τους. Να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και με τους δυο γονείς. Προτεραιότητα άμεση σε όσους έχουν ανάπηρο και μεταμοσχευμένο παιδί.
 • Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, της συμμετοχής ασφαλισμένων για εξετάσεις. Κατάργηση των πληρωμών των ανασφάλιστων για εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία των παιδιών. Αυτή τη στιγμή οι γονείς αυτοί υποχρεώνονται να δίνουν αρχικά μια προκαταβολή, έχουν δεν έχουν, και μετά χρωστάνε τα υπόλοιπα στο νοσοκομείο! Για παράδειγμα, υπήρξε μάνα που έχασε δουλειά και σπίτι, έμενε με το παιδί της σε ξενώνα για άπορους και ζητούσε από το γιατρό να μη νοσηλευτεί πολλές ώρες το παιδί της και να μη ζητήσει πολλές εξετάσεις γιατί δεν είχε να πληρώσει!
 • Να πληρώνει το κράτος για τις ελάχιστες αναγκαίες εξετάσεις που δε θα μπορεί να κάνει το ίδιο το νοσοκομείο, αφού προσλάβει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και εξασφαλίσει αντιδραστήρια, ώστε να μην πληρώνουν οι γονείς στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα παγιώνεται μια τακτική να εξωθούνται να πληρώνουν γονείς από την τσέπη τους εξετάσεις που θα μπορούσαν να γίνονται έγκαιρα στο νοσοκομείο μας. Π.χ. αναμονή για τεστ ιδρώτα (για διάγνωση της κυστικής ίνωσης) περίπου 4 μήνες. Και άλλες εξετάσεις για σοβαρές νόσους, όπως λευχαιμία, αιμορροφιλία, καθυστερούν πολύ με αποτέλεσμα να στρέφονται οι γονείς στον ιδιωτικό τομέα.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους, έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας του νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, τρόφιμα. Η έλλειψη υλικών και η αναζήτησή τους από τμήμα σε τμήμα είναι μόνιμο φαινόμενο κυρίως σε πεταλούδες για μωρά (μπλε), προεκτάσεις φλεβοκαθετήρα. Επίσης, συχνές ελλείψεις δημιουργούν «κενό» στην προστασία από λοιμώξεις, όπως χαρτοσέντονα για εξεταστήρια, χειροπετσέτες μιας χρήσης, γάντια, κατάλληλα αντισηπτικά χεριών. Να σταματήσει ο περιορισμός του διαιτολογίου που είναι φτωχότερο από κάθε άλλη φορά σε πρωτεΐνες και φρούτα (κυριαρχούν κοτόπουλο και μακαρόνια με κιμά, λείπει για αρκετές μέρες ακόμη και το αυγό). Πλούσιο διαιτολόγιο με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών.
 • Δεν ανεχόμαστε να εξαρτάται η ζωή των καρκινοπαθών παιδιών από φαρμακοβιομηχανίες που εκβιάζουν να μη δώσουν τα φάρμακα αν δεν πληρωθούν από το νοσοκομείο. Να το λύσει η κυβέρνηση με τους προμηθευτές.
 • Δωρεάν σίτιση σε όλο το προσωπικό και σε γονείς που έρχονται από επαρχία.
 • Αμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων που επιδεινώνονται λόγω εντατικοποίησης, αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης. Πρόσληψη μόνιμου γιατρού εργασίας, τεχνικού ασφαλείας. Με δεδομένο πρόσφατο εργατικό ατύχημα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, απαιτείται να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια των εργαζομένων σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και τις μονάδες ξεκινώντας από τα παλαιότερα κτίρια. Πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου. Προληπτικές εξετάσεις δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους ανάλογα και με το βαθμό έκθεσης σε επαγγελματικό κίνδυνο.
 • Να εξασφαλιστούν δωρεάν εμβόλια για όλα τα παιδιά που θα προσέρχονται στο νοσοκομείο, ώσπου να εξασφαλίσει το κράτος τη δωρεάν χορήγησή τους από άλλες δομές.
 • Να στελεχωθεί η παιδική στέγη με παιδαγωγούς. Εγγραφή των παιδιών όλου του προσωπικού ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση ή ειδικότητα στο νοσοκομείο, χωρίς περιορισμούς. Παροχή επαρκούς και ποιοτικής τροφής.
 • Στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη των ιδρυμάτων πρόνοιας, ώστε τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι γονείς τους να μην παραμένουν για μήνες και χρόνια στα τμήματα του νοσοκομείου.
 • Πλήρης στελέχωση του εγκεφαλογράφου.
 • Με τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ και στην πλειοψηφία των ασφαλιστικών ταμείων υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση των μεταμοσχεύσεων και στη διαδικασία εύρεσης κατάλληλου μοσχεύματος. Η διαδικασία αυτή στοιχίζει πάνω από 10.000 ευρώ και καλούνται να το πληρώσουν οι γονείς. Αυτή η διαδικασία προκαταβολής να σταματήσει. Τι γίνεται για όσους δεν μπορούν ή είναι ανασφάλιστοι; Το κράτος να δώσει λύση.
 • Αυτή τη στιγμή ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου είναι ο μοναδικός στο Δημόσιο για όλα τα παιδιά της χώρας. Εξυπηρετεί περιστατικά ορθοπαιδικά, ογκολογικά, κρανιεγκεφαλικές κακώσεις κ.ά. Ο χρόνος αναμονής για μια εξέταση είναι 4,5 μήνες! Με ευθύνη του κράτους πρέπει να εξοπλιστούν και άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία με μαγνητικό τομογράφο, αλλά να καλυφθεί και η περιφέρεια, π.χ., Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.
 • Να δοθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα σε όλο το προσωπικό. Επαναφορά του 13ου και 14ουμισθού. Ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν από το 2010 με προτεραιότητα στους χαμηλόμισθους.
 • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, να πάψει η Υγεία και το Φάρμακο να είναι εμπόρευμα»
Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Αιτήματα του ΠΑΜΕ για το «Αγία Σοφία»”

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: