καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Αύγουστος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιολ.   Σεπτ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Εγγραφή

 • Advertisements

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ=Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ…

Posted by redship στο 13 Αυγούστου , 2012


Η αστικη ταξη με τα φερεφωνα της, προσπαθεί να φερει το κέντρο της πολιτικης αντιπαράθεσης στο σημείο εκείνο που την βοηθά στο να προβάλλει την δικη της προπαγάνδα και εκεί όπου ο αποπροσανατολισμός των μαζων θα της φέρει κέρδη στο πολιτικό επίπεδο ώστε να περάσει ανωδυνα τα νεα μέτρα.

Με την μεγαλύτερη αφαίμαξη της εργατικής ταξης και των λαικών στρωμάτων μετά την κατοχη, με την υφεση στο -21% η οποία συγκρίνεται με την εποχή της κατοχής, η αστικη τάξη επιζητεί να στέψει τις λαϊκες μαζες στο πεδιο του ρατσισμού και του σωβινισμού δημιουργώντας έναν πλαστο διαχωρισμό των λαικών στρωμάτων σε ρατσιστες και μη.

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται ακριβως απέναντι. Τα λαικά στρώματα υφίστανται τα αποτελέσματα της καπιταλιστικης κρίσης και δέχονται  απανωτα συντριπτικά χτυπήματα στο όνομα της διάσωσης των καπιταλιστικών κερδών και του ξεπεράσματος της κρίσης μέσα από την καταστροφή τους (καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων).

Τα νέα μέτρα των 11,5 δισ και των άλλων 3+3 δις για το διάστημα 2013-2014 σημαίνει μόνο «πνιγμό» των λαϊκών στρωμάτων, «θάνατο».! και τα λαικά στρώματα θα αντιδράσουν.
Για αυτο και από τωρα οι αστοί προσπαθουν  από την μια να στεψουν την ατζεντα εκει που τους βολευει, ώστε να αποπροσανατολίσουν τις λαικές δυναμεις έξω από το ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΩΠΟ και να μείνουν στο απυρόβλητο τα συμφέροντά τους και από την άλλη να ισχυροποιήσουν την δυναμη στηριξη τους, το φασισμό.

Για αυτο και προβάλλουν κατά κόρον τα ρατσιστικά και τα αντιρατσιστικά φαινόμενα, ώστε ο κύριος ογκος της λαικης οργής να κατευθυνθεί εκεί ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και σε αυτους που ωφελούνται, τους ίδιους τους καπιταλιστές δηλαδή.

Για αυτο, συντροφοι και φιλοι το πρόβλημα ειναι εκει που όλοι γνωρίζουμε, στην Αιτια της Κρισης που δεν είναι άλλη παρά η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ…!! στα λιμνάζοντα υπερκέρδη που αγωνιούν να βρουν διέξοδο και δεν βρίσκουν!!! και για αυτό η ύφεση και η κρίση!!.

Η προβλεπόμενη διέξοδος για τους κεφαλαιοκράτες είναι η -όπως γνωρίζουμε από την πολιτική οικονομία- η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων (κεφαλαία μέσα παραγωγής εμπορεύματα εργατική δύναμη), το «κούρεμα» δηλαδή που κάνουν στην πρώτη φάση των κρίσεων και οχι μόνο (και ο πόλεμος).

Αλλά το πρώτο «κούρεμα» δεν αρκεί όπως δείχνουν τα πράγματα. Ήδη για την Ελλάδα ζητάνε επιπλέον «κούρεμα» που σημαίνει μεγαλύτερη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης (πτώση των μισθών, μεροκάματων, παροχών, Υγεία, πρόνοια , περίθαλψη,  παιδεία στέγαση, ασφάλιση, συντάξεις κ.λ.π), δηλαδή εσωτερική υποτίμηση για να βρει διέξοδο το κεφάλαιο να επενδύσει με το ανάλογο κέρδος και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.!!!

Εδώ ειναι το κέντρο του στόχου σύντροφοι και φιλοι!!!.

ΕΔΩ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ -ΦΤΩΧΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, εδω στοχευει ο Επαναστατης καθοδηγητης των μαζων. Εδω στοχευει ο καθε καλόπιστος εργαζομενος ώστε να συμβάλλει με την ιδια του την συμμετοχη μεσα από ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ στην πάλη εναντια στα μέτρα των αστών :

1ον Να παρεμποδιστει το κεφάλαιο και τα όργανα του δηλ. η κυβέρνηση, να επιβαλλει τα μετρα . Μαζικη συμμετοχη σε κινητοποιήσεις και απεργιες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.  Ενίσχυση του ΚΚΕ και των άλλων Αριστερων Κομμάτων που αμφισβητουν την Ε.Ε την ΟΝΕ και την καπιταλιστικη διέξοδο από την κρίση.

 2ον Να παρεμποδιστεί το κεφάλαιο να καταστρεφει εργατικη δυναμη (απολυσεις απληρωτοι εργατες) πάλη μεσα από τα σωματεία ξετίναγμα των συμβιβασμένων συνδικαλιστων και μεσα από Γεν. Συνελεύσεις ανατροπή των και ανάδειξη των αγωνιστών στην διοίκηση των Σωματείων, ώστε να παρθούν αποφάσεις για πάλη και αγώνα).(πχ ΟΣΝΙΕ).

 3) Να αναδειχτεί πλατειά το ζητημα του ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ και γιατι, ποιος χρωστά τα δανεια και γιατί.

 4ον Να αναδειχτεί πλατεια ότι η κριση προέρχεται κατά κυριο λόγο από την αναρχια της παραγωγής (ο καπιταλιστης εχοντας στα χερια του την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγής, παραγει για το κερδος του και οχι για την ευημερια της κοινωνιας).

5ον Να αναδειχτεί ότι: Την παραγωγή την κανει η εργατικη ταξη και τα εργαζόμενα λαικά στρώμματα (από τον επιστημονα μεχρι την πωλητρια) και ο καπιταλιστης δεν εχει σχεση με αυτην, απλά την καρπώνεται ζώντας παρασιστικά. Δηλαδή να αναδειχτεί η αναντιστοιχία κοινωνικής παραγωγής και ατομικής ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της.

6ον Να αναδεικνύεται μεσα από Άρθρα και συμμετοχη σε συζητησεις η κριση τα μετρα και η διέξοδος από αυτή.

Όλα αυτά συντροφοι και φίλοι είναι απαραίτητα ώστε να ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ η προπαγάνδα της Πλουτοκρατίας και των ξενων στηριγμάτων της που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να φερει την εργατική Ταξη σε αδιέξοδα με σκοπό την χαλιναγώγησή της και το καναλιζάρισμα των αντιδράσεων της σε κανάλια δικά της με ακρως αντιδραστικο περιεχόμενο, στο φασισμό που αυτή έμμεσα εχει αναδείξει εδώ και χρόνια.

Στην πάλη μεσα από την οργάνωση και την ταυτόχρονη αναδειξη της κρισης και της διεξόδου των λαικών στρωμάτων από αυτην επικεντρώνεται ο  αγωνιστης, ο λαικός άνθρωπος, ο εργατης, εργαζόμενος μικρομεσαιος, που αδυνατεί να ζησει πλέον, εκει είναι ο στόχος και όχι συντροφοι και φίλοι στον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων και η πλαστη αντιπαράθεση με το φασισμό ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ατζέντα!!! ΟΧΙ !!.

Όχι στην αναδειξη του φασισμού σε προνομιακό συνομιλητη των αγωνιστών, των λαικών ανθρώπων, όχι στην συμμετοχη στο στημένο παιχνιδι της αστικης ταξης.

Τωρα συζήτηση για τα νεα μέτρα, συζητηση για λύσεις που ωφελούν την εργατικη Ταξη και τα συμμαχα της λαικά στρώμματα ,
Τωρα αναδειξη του άλλου δρόμου αναπτυξης της κοινωνιας.

Τωρα πατριωτικη πάλη για το σταμάτημα του ιμπρεριαλιστικου πολέμου που ετοιμαζουν στην Ανατολική Μεσογειο και την δημιουργία της «ευρείας Μέσης ανατολής» με την συμμετοχη της Ελλάδας των 2 εκ ανέργων.

 

 

από   christos04

Ένα Σχόλιο to “ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ=Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ…”

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: