καράβι κόκκινο

τα μαύρα τα μαλλιά μας και αν ασπρίσαν δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά

 • Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

 • Γιάννης Ρίτσος

  Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια, για να φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια. Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε.

 • κώστας βάρναλης

  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973

 • ------------------------------- Την πόρτα αν δεν ανοίγει, τη σπαν, σας είπα. Τι στέκεστε, τι γέρνετε σκυφτοί; Λαέ σκλάβε, δειλέ, ανανιώσου, χτύπα! Και κέρδισε μονάχος το ψωμί -------------------------------- -------------------------------- ''Aν το δίκιο θες, καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρής. Όπου ποθεί λευτεριά, παίρνει σπαθί''
 • κομαντάντε Μάρκος

 • «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»
 • μπερτολντ μπρεχτ

  Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός και να που σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους μόνο το ματωμένο δάκτυλό τους είδα μπρος και είπα ευθύς: “μ’αρέσει ο νόμος τους” Τον κόσμο αντίκρυσα μέσ’απ’ τα ρόπαλά τους Στάθηκα κι είδα, ολημερίς με προσοχή. Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους. και σαν με ρώτησαν “σε διασκεδάζει;” είπα “πολύ”! Κι από την ώρα εκείνη, λέω “ναι” σε όλα, κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω. Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα, ό,τι κανένας δεν εγκρίνει το εγκρίνω Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα, μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα: “καλά τους κάνουν -για του έθνους την ομόνοια!” Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές κι ήθελα να φωνάξω “σταματήστε!” Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές, μ’άκουσα να φωνάζω: “Ζήτω!Προχωρήστε!” Δε μου αρέσει η φτήνια και η κακομοιριά Γι’αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου. Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά ταιριάζει, βέβαια-το ξέρω-κι η έγκρισή μου

 • Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

  Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα . Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει : γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .
 • εγκώμιο στον κομμουνισμό – μπέρτολτ μπρέχτ

  Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος. Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις. Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν. Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα. Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν. Αλλά εμείς ξέρουμε: Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα Το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος Μα η τάξη. Είναι το απλό Που είναι δύσκολο να γίνει.
 • οι δικαστές

  Να οι κύριοι δικαστές τους λέμε οι καταπιεστές πως δίκαιο είναι τον λαό τι συμφέρει μα αυτοί δεν ξέρουν ποιο είναι αυτό κι έτσι δικάζουν στο σωρό μέχρι να βάλουν το λαό ολόκληρο στο χέρι
 • ———–

  Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. Μπ. Μπρεχτ
 • ———————

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"
 • ========================

  Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις. Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του. Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
 • Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
 • che

  Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου. Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.

 • Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
 • pablo neruda

  όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

 • από το Canto general

  Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν θα γίνουν ποτέ αφέντες της Άνοιξης
 • κ. καβάφης

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
 • κωστής παλαμάς

  Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…” Κ . Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου.
 • διαμοιρασμός του blog

  Bookmark and Share
 • διαχείριση

 • on line επισκέπτες

 • ημερολόγιο άρθρων

  Μαΐου 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Εγγραφή

Βρώμικη προπαγάνδα κατά του ΚΚΕ

Posted by redship στο 5 Μαΐου , 2012


Ενα κραυγαλέα προκλητικό πόλεμο αποκλεισμού, συκοφάντησης και διαστρέβλωσης δέχτηκε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο, στον αντίποδα της υπερπροβολής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Η άρχουσα τάξη, το πολιτικό προσωπικό και τα Μέσα της βγάζουν σπυράκια στην ιδέα ότι το ΚΚΕ δυναμώνει και κερδίζει νέες συνειδήσεις, στον πόλεμο ενάντιά τους και στη βάρβαρη πολιτική τους.

Ανύπαρκτη σχεδόν η παρουσία του ΚΚΕ στον αστικό Τύπο, που εξαφάνισε ακόμη και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης στο Πεδίον του Αρεως. Και σε όσες περιπτώσεις έγραφαν οι εφημερίδες, ήταν για να διαστρεβλώσουν, να συκοφαντήσουν, να κάνουν αντικομμουνισμό.

Αν εξαιρέσει κανείς τις ελάχιστες υποχρεώσεις των αστικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, όπως αυτές προκύπτουν από την – ανισότιμη για τα κόμματα – απόφαση για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, η παρουσία του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του στα δελτία και τις άλλες εκπομπές είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ομως, και εκεί που συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κόμματος, ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπιζε η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ ήταν κραυγαλέα προκλητικός. Αλλοτε με ειρωνείες και διακοπές, άλλοτε με ερώτηση πριν ολοκληρωθεί η απάντηση, άλλοτε με αυθαίρετες ερμηνείες σ’ αυτά που λένε οι υποψήφιοι και τα στελέχη του Κόμματος, προσπαθούν είτε να διαστρεβλώσουν, είτε να συγκαλύψουν τις θέσεις του ΚΚΕ, να τις φέρουν στα μέτρα της προπαγάνδας τους.

«Κοινό» με στόχους

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διαδικτυακή εκπομπή του «enikos.gr» (Ν. Χατζηνικολάου). Το στούντιο μετατράπηκε κυριολεκτικά σε αρένα, με συγκεκριμένους από το κοινό (οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, «σίγησαν» όταν στην ίδια εκπομπή ακολούθησαν ο Τσίπρας και ο Κουβέλης) να συκοφαντούν ανοιχτά και επιδεικτικά το ΚΚΕ, να επιτίθενται χυδαία στην Αλέκα Παπαρήγα, να αναπαράγουν ψέματα για το Κόμμα και την ίδια, με το άλλοθι ότι το κοινό θέτει όποια ερώτηση θέλει! Ολα τα γνωστά και τετριμμένα παρέλασαν από την εκπομπή: Οτι το ΚΚΕ φταίει για την ανεργία στη Ζώνη, ότι ευθύνεται για την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και τρόικας, επειδή δε συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πολιτική του είναι απαρχαιωμένη, ότι κρύβει τα οικονομικά του και στις επιχειρήσεις του κάνει ό,τι και οι καπιταλιστές, ότι δεν αντιστάθηκε στα χαράτσια της ΔΕΗ (!) και άλλα παρόμοια. Ακόμα και όταν η Αλέκα Παπαρήγα έκανε προσπάθεια να απαντήσει ολοκληρωμένα στα διάφορα φαιδρά που ακούγονταν, η επιθετικότητα ήταν τέτοια που δεν άφηνε να ακουστεί η απάντηση ή διακοπτόταν από άλλη ερώτηση.

Ερωτήσεις χωρίς …απαντήσεις

Ιδια η στάση των Λυριτζή και Οικονόμου στην εκπομπή τους στο ΣΚΑΪ. Δεν επέτρεψαν να ακουστεί ούτε μια ολοκληρωμένη απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, την οποία «φιλοξενούσαν». Μέσα σε συνθήκες πραγματικής χάβρας, ο ένας έκανε ερώτηση και πριν προλάβει να πει μια φράση η ΓΓ της ΚΕ, ακολουθούσε η επόμενη ερώτηση, πολλές φορές και για άσχετο θέμα. Πεταγόταν ο ένας, πεταγόταν ο άλλος και αυτό πήγε σχοινί – κορδόνι από την αρχή μέχρι το τέλος. «Θα υπάρχουν άλλα κόμματα αν πάρετε την εξουσία;», ρώταγε ο ένας. Πριν πάρει απάντηση και μόλις ακούγονταν οι πρώτες λέξεις από την Αλ. Παπαρήγα, ρωτούσε ο άλλος: «Δηλαδή (σ.σ. λες και είχε ακούσει απάντηση και ζητούσε εξήγηση) θα γίνονται εκλογές;».

Βέβαια, το ΚΚΕ ούτε περιμένει ούτε επιδιώκει χάδια από τα ΜΜΕ των αστών. Η επιθετικότητά τους είναι δείγμα της ανησυχίας τους για τις θέσεις και την επιρροή του Κόμματος στο λαό.

Συνειδητή διαστρέβλωση

Απομονώνοντας φράσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, από συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη στο διαδικτυακό κανάλι protagon.gr. τα «Νέα» στις 26 Απρίλη φιλοξένησαν άρθρο με τίτλο «Κομμουνιστές και όχι δικτάτορες χαρακτήρισε τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας η Αλέκα Παπαρήγα», έγραφαν ότι η Αλ. Παπαρήγα «δίνοντας πτυχές της διακυβέρνησης της χώρας όταν έρθει ο λαός στην εξουσία είπε «η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει»». Επίσης, ότι «η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα και όταν της επισημάνθηκε ότι έτσι οι πολίτες θα γίνουν πιο φτωχοί, απάντησε ότι «ο λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερη περιουσία με την κοινωνικοποίηση των πάντων»» και ότι «το πλησιέστερο καθεστώς στο όραμα του ΚΚΕ είναι της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας».

Την επόμενη μέρα ο «Ρ» δημοσίευσε ολόκληρα τα σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα, αποδεικνύοντας την πλήρη διαστρέβλωση και τη βρωμιά. Οι μαθητές του Γκαίμπελς γνώριζαν ότι θα πάρουν απάντηση. Γνωρίζουν, όμως, καλύτερα την αποτελεσματικότητα του τρόπου προπαγάνδας που αυτός δίδαξε.

Επιτίθενται με ψέματα

«Οποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι θύελλα απέναντι στους εργαζόμενους… Σημασία έχει κατά τη γνώμη μας, πριν ορκιστεί καν η καινούρια κυβέρνηση, ο λαός να βγει στους δρόμους για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται. Πριν καν ορκιστεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται, γι’ αυτά που του ετοιμάζετε. Αυτά που του ετοιμάζετε τι είναι: Νέα μείωση μισθών 20% έχετε συμφωνήσει…», έλεγε ο Θ. Παφίλης, μιλώντας στην εκπομπή της Ε. Στάη στη ΝΕΤ την περασμένη Δευτέρα. Ελεγε, δηλαδή, αυτό που λέει το ΚΚΕ σ’ όλη την προεκλογική περίοδο, ότι στις 7 Μάη, όποια κυβέρνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν νέα δεινά και γι’ αυτό ο λαός οργανωμένα να απαντήσει στον πόλεμό τους, χωρίς να χάσει ώρα!

Διαστρεβλώνοντας πλήρως τα λεγόμενα του Θ. Παφίλη ο Χρ. Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τον προβοκάρει: «Είπατε ότι θα καλέσετε το λαό να εμποδίσει την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης». Για να συμπληρώσει ο Α. Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ φωνάζοντας: «Θέλετε να καταργήσετε τη δημοκρατία;», «Φαντάζεστε το 1917…», «Τότε γιατί συμμετέχετε στην δημοκρατική αυτή διαδικασία; Αφού στους δρόμους θα βγείτε, επανάσταση θα κάνετε; Στην κάλπη γιατί να μπείτε;».

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 1 Μάη, σε non paper της ΝΔ προς τα στελέχη της τι να λένε για το ΚΚΕ, συνεχίζουν την προβοκάτσια γράφοντας: «Ο κ. Παφίλης καλεί το λαό να αγνοήσει την απόφαση του… λαού (!) και να μην δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών καλώντας τον κόσμο πριν καν ορκιστεί η καινούρια κυβέρνηση να βγει στο δρόμο…».

Τη σκυτάλη της προβοκάτσιας πήραν την Τετάρτη τα «Νέα» και ο Γ. Παπαχρήστου που έγραψε: «Ο Παφίλης του ΚΚΕ, εν εξάλλω καταστάσει, ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της Κυριακής!». Και συνέχισαν την Πέμπτη γράφοντας ότι το ΚΚΕ «δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής». Για να συνεχίσει το ηλεκτρονικό «Βήμα» και η «Πανδώρα»: «Το «κόκκινο κόμμα» δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Γι’ αυτό και την επομένη θα κατέβει στον δρόμο για να τα ακυρώσει. Την ίδια στιγμή ζητεί και εκείνος να τους ψηφίσουμε. Για να νομιμοποιήσουμε, διά του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματός μας, την κατάλυση των νόμων που ευαγγελίζονται; Θα το αποκαλέσω, όσο πιο ευγενικά μπορώ, «σύγχυση», για να μην το πω «παράνοια» και εξοριστώ στη Σιβηρία κατηγορούμενη για αντικομμουνιστικό οίστρο…».

Προβοκατόρικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Ζορίζονται να στηρίξουν τη σάπια αστική πολιτική και γι’ αυτό επιτίθενται με ψέματα στο ΚΚΕ, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του στα ίσα και με πολιτικά επιχειρήματα. Ετσι βρώμικα δουλεύουν τα αστικά επιτελεία ενάντια στο ΚΚΕ, ενάντια στο λαό με στόχο να συκοφαντήσουν και να παραπληροφορήσουν.

Και αντικομμουνιστικές φαιδρότητες

Στο ηλεκτρονικό «Βήμα» προχτές ο Δανίκας διαστρεβλώνει το ΚΚΕ και προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες του ότι τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό. Ζητάει από το ΚΚΕ, «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη», να κατεβάσει «πέντε άντε δέκα σημεία συνεργασίας με τις όμορες δυνάμεις (…) Μια συνεργασία έκτακτου σκοπού (…) αντίστασης στον εχθρό». Λέει ακόμα: «Είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, στέλνεις τον κόσμο στις δύο βασικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το καθεστώς. Επομένως είσαι συστημικός (…) Τα κόκαλα του Μαρξ και του Λένιν θα τρίζουν από τους τάφους τους (…) Ισχυρό ΚΚΕ, παντοδύναμος γαλαζοπράσινος δικομματισμός. Σύντροφοι, θρίαμβος μοναδικός!».

Να, λοιπόν, που μας προέκυψε και μαρξιστής – λενινιστής ο Δανίκας! Τι λέει όμως επί της ουσίας; `Η δέχεσαι σαν κόμμα να γίνεις ο μαϊντανός με τον οποίο το σύστημα θέλει να νοστιμίσει τον αντιμνημονιακό χυλό, για να καταπιεί ευκολότερα ο λαός την ήττα και την απογοήτευση, ή αλλιώς είσαι με το σύστημα και τροφοδοτείς το δικομματισμό. Τι διαφορά έχουν τέτοιες αναλύσεις και ψευτοδιλήμματα με τους εκβιασμούς που θέτουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι άλλοι, λέγοντας στο λαό «ή είσαι με εμάς ή είσαι με το χάος»; Καμία απολύτως. Ολοι τους πασχίζουν να κρύψουν από το λαό ότι διέξοδο στα προβλήματά του δεν μπορεί να δώσει καμιά βέρα αστική και καμία αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Προσκυνάνε τα μονοπώλια και την ΕΕ, άρα θα προσθέσουν και δε θα αφαιρέσουν προβλήματα από το λαό.

Οσο για τα άμεσα, ας απαντήσει ο Δανίκας και οι άλλοι: Τι θα κάνει, για παράδειγμα, μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση με τη νέα αντεργατική σύμβαση εργασίας που τώρα προωθείται στη ΔΕΗ και η οποία θα γενικευτεί σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ; Θα επιβάλει στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ να την πάρει πίσω; Και αν ναι, πως; ‘Η θα σταθεί δίπλα στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που παζαρεύουν μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, έτοιμοι να υπογράψουν τη σύμβαση; Αυτά είναι τα άμεσα που θα έχει να αντιμετωπίσει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Και σε αυτά, τα κόμματα και οι γραφίδες που την υπερασπίζονται, επιτιθέμενοι τυφλά στο ΚΚΕ, δε βγάζουν άχνα.

Ένα Σχόλιο to “Βρώμικη προπαγάνδα κατά του ΚΚΕ”

 1. SOFIA said

  Μα και μονο να παρατηρησει καποιος, οσες φορες μιλα κομμουνιστης στα ΜΜΕ, το «ΜΑΛΙΣΤΑ» που λεει ο εκαστοτε δημοσιογραφος αν και οταν σπανια αφηνει τον κομμουνιστη να ολοκληρωσει,ενα σφυριχτο,κοφτο,παγωμενο,ακαμπτο,θωρακισμενο,στεγνο,ανατριχιαστικο,μοχθηρο,φιδισιο «ΜΑΛΙΣΤΑ»,καταλαβαινει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: